The Pokémon Company ilmoitti tutkivansa Palworldia – hittipelin myyntimenestys ei näytä hidastumisen merkkejä

Miten Palworldin käy?

25.1.2024 08:50

Viime viikolla ilmestyneen Palworldin tarina jatkuu kaksijakoisissa merkeissä.

Tähän mennessä Palworld on ollut valtava myyntimenestys. Pelin kehittäjä Pocketpair kertoo selviytymissimulaattoria ja Pokémonia yhdistelevän pelin ylittäneen jo 8 miljoonan kappaleen myyntiluvut. Samalla peli on kivunnut myös Steamin kaikkien aikojen toiseksi pelatuimmaksi peliksi, ohittaen jopa Valven kestohitti Counter-Striken. Pelin on kerrottu myös saavuttaneen Epicin Fortniten päivittäisten pelaajien lukumäärässä.

Menestystä ovat kuitenkin varjostaneet peliin kohdistuvat plagiointisyytökset. Pocketpairin käyttämät inspiraationlähteet ovat selkeät, sillä peli näyttää lainaavan melko suoraan Pokémon-hahmojen ulkoasun osia. Kehittäjien on kuitenkin syytetty myös käyttäneen suoraan Pokémon-pelien hahmomalleja Palworldin pohjalla.

Syytösten todenperäisyys on vielä auki, mutta ne ovat riittäneet kiinnittämään The Pokémon Companyn huomion. Pokémon-brändiä hallinnoiva yhtiö on julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo saaneensa monia kyselyitä tammikuussa 2024 julkaistuun peliin liittyen. Yhtiö ei mainitse Palworldia nimeltä, mutta toteaa, ettei se ole antanut lupaa Pokémon-immateriaalioikeuksien käyttöön pelissä. The Pokémon Company kertoo tutkivansa asiaa ja ryhtyvänsä asianmukaisiin toimenpiteisiin puuttuakseen mahdollisiin Pokémon-oikeuksien rikkomuksiin.

Pocketpair on kiistänyt Palworldiin kohdistuvat plagiointisyytökset. Studion toimitusjohtaja Takuro Mizobe kommentoi asiaa toteamalla Pocketpairin ottavan pelinsä hyvin vakavasti ja ettei studiolla ole aikomuksia rikkoa muiden yhtiöiden immateriaalioikeuksia.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa