Olisimme voineet saada huomattavasti paremman Shenmue-käännöksen – lakkautetusta uusioversiosta vuoti pelikuvaa

Sega näyttäisi työstäneen kokonaisia uusioversioita Shenmue-klassikoista ennen näiden lakkautusta.

16.10.2018 07:55

Segalla näyttäisi olleen kehitteillä kunnollinen uusioversio Shenmue-klassikosta, ennen kuin yhtiö lakkautti projektin tänä vuonna julkaistujen HD-remasterointien tieltä.

Digital Foundry on saanut käsiinsä kuvamateriaalia lakkautetusta uusioversiosta, jossa olisi ollut merkittävästi parannellut tekstuurit, hahmomallit sekä valaistukset nykyisiin HD-remasterointeihin verrattuna.

Videolla nähdään myös kuvamateriaalia Shenmue II:sta, josta näiden pätkien perusteella oli myös kehitteillä paranneltu uusioversio.

Projektin lakkautuksen syistä ei ole vielä täydellistä varmuutta, mutta Digital Foundryn mukaan taustalla on todennäköisesti olleet samat yleiset syyt kuin muidenkin lakkautettujen pelien kohdalla. Toisin sanoen toistuneet myöhästymiset tuotannossa sekä budjettirajoitukset. Päätöksen taustalla on voinut olla tosin muitakin syitä.

Uusioversiosta vastasivat lähteiden mukaan samat kehittäjät, jotka tekivät myös Shenmue I & II HD-remasteroinnit.

Kunnollisesti paranneltua Shenmue-kokemusta haikailevien täytyy vielä odotella vuoden verran, kun Shenmue 3 julkaistaan pc:lle ja PlayStation 4:lle 27. elokuuta 2019.

Lisää luettavaa