Nintendon Amerikan mantereen konsolimyynnit eivät päätä huimaa

Nintendon konsolit eivät kulkeudu kuluttajien koteihin järin hyvään tahtiin ainakaan Amerikan mantereella.

1.10.2016 09:45

Pitkäikäinen konsolivalmistaja Nintendo on ollut viime vuosina hätää kärsimässä erityisesti kotikonsolimarkkinoilla. Pohjois- ja Etelä-Amerikan laiskahkot myyntiluvut todistelevat erityisesti Wii U:n heikkoa menestystä.

Kotikonsoleiden puolella Wii U on kelvannut kuluttajille ainoastaan reiluun kuuteen miljoonaan kertaan. Vertailun vuoksi supersuosittu Wii myi liki 50 miljoonaa kappaletta. Astetta heikommalle huomiolle jäänyt GameCubekin meni kaupaksi peräti tuplasti Wii U -konsoliin verrattuna.

Hieman yllättäen myös käsikonsolipuolen myyntiluvuissa on nähtävissä hyvinkin selkeää laskua. Siinä missä Nintendon DS-tuoteperhe kelpasi kuluttajille liki 60 miljoonaa kertaa, ovat 3DS:n lukemat jääneet parinkymmenen miljoonan myynneillä kolmannekseen tästä. Myös vanhat kunnon Game Boy ja Game Boy Advance menivät aikoinaan kaupaksi tuplasti 3DS-perhettä paremmin. Nintendon käsikonsolit myyvät kiitettävään tahtiin muualla maailmalla, siksi näinkin selkeä laskusuhdanne on luettavissa pienoiseksi yllätykseksi.

Nintendo ei ole vielä paljastanut tietoja vuoden 2017 maaliskuussa julkaistavan NX-konsolinsa tiimoilta. Sitkeiden huhujen mukaan kyseessä on televisioon kytkettävä laite, jota voi pelailla myös reissun päällä irrotettavien ohjainten ja mukana kulkevan näytön ansiosta.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa