Nintendoltakin kommentoidaan Activision Blizzard -skandaalia: “Ahdistavaa ja järkyttävää”

Nintendo-pomo Doug Bowser tuomitsee skandaaleissa rypevän Activision Blizzardin koko yhtiön puolesta.

27.11.2021 14:30

Activision Blizzardin työpaikkakulttuurikohu jatkaa puhuttamista pelialalla.

Viime viikolla kriisiin ottivat kantaa niin Xbox-pomo Phil Spencer kuin Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryankin, ja nyt kortensa kekoon on kantanut myös Nintendo of American johtaja Doug Bowser. Pelisivusto Fanbyte on saanut käsiinsä Nintendon aidoksi vahvistaman sähköpostiviestin, joka on osoitettu Bowserilta kaikille pelijätin Yhdysvaltain jaoston työntekijöille. Mies ei säästele lausunnossaan sanojaan, vaan tekee sekä oman että yhtiönsä kannan Activision Blizzardin skandaaliin hyvin selväksi.

– Pidän [Activision Blizzardia koskevia] raportteja hyvin ahdistavina ja järkyttävinä. Ne taistelevat sekä omia arvojani että Nintendon vakaumuksia, arvoja ja käytäntöjä vastaan, Bowser sanoo viestissä.

Bowserin mukaan Nintendo on sitoutunut ylläpitämään avointa ja osallistavaa työpaikkakulttuuria, jonne kaikki ovat tervetulleita. Lisäksi yhtiö edellyttää samaa yhteistyökumppaneiltaan, ja Bowser mainitseekin Nintendon edustajien olleen yhteydessä Activisioniin ja valmistelevan jonkinlaisia toimia tilanteen suhteen. Yksityiskohtiin viestissä ei kuitenkaan mennä.

– Joka ikisen alalla toimivan yrityksen täytyy luoda ympäristö, jossa kaikkia kunnioitetaan ja kohdellaan tasavertaisina, ja jossa jokainen ymmärtää tässä epäonnistumisen seuraukset, Bowser summaa.

Activision Blizzard ei ole kommentoinut Nintendon lausuntoa suoraan, mutta viime viikolla yhtiö kertoi kunnioittavansa yhteistyökumppaniensa palautetta ja pitävänsä viestintäkanavia auki heidän suuntaansa.

Lähde: Fanbyte, PC Gamer

Lisää luettavaa