Nintendo vahvistaa: Switchin omalle Virtual Consolelle ei ole suunnitelmia

Virtual Consolen odottaminen Switchille näyttää hyvinkin olevan aikalailla turhaa. Nintendon mukaan sellaiselle ei ole mitään suunnitelmia.

8.5.2018 17:02

Nintendon suunnitelmat Switchin omaa Virtual Consolea ovat kirjaimellisesti olemattomat, yhtiö on vahvistanut suoraan peliblogi Kotakulle. Sähköpostilausunnossaan pelitalo on yksiselitteisesti kertonut, ettei sillä ole tällä hetkellä minkäänlaisia aikeita tarjota tällaista palvelua konsolillaan.

Virtual Console oli läsnä niin Wiin, Wii U:n kuin 3DS.n latauskauppapoikailla, joissa se toimi käytännössä retropeleille omistettuna kauppaosiona. Nintendon mukaan tämän puute ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Switchilla voitaisi tarjota erilaisia retropelejä. Se itse on tekemässä tätä lähitulevaisuudessa maksullisen verkkokauppansa yhteydessä. Yhtälailla se myös muistuttaa, että yhtiöt voivat myydä retroantiaan laitteelle niin digitaalisessa kuin fyysisessä muodossa samalla tavoin kuin uudempiakin pelejä.

Muun muassa Sega ilmoittikin jo aiemmin keväällä, että se on kääntämässä joukon klassikkopelejään Switchille AGES-nimisen tuotebrändin alla. Kyseessä on käytännössä seuraaja 3DS:ltä tutulle 3D Classics -pelien sarjalle. Jo pidemmän aikaa Switch on saanut retroklassikoita myös japanilaisfirma Hamster Corporationilta, joka on harrastanut vastaavaa toimintaa erityisesti myös PlayStation 4:llä Arcade Archives -tuoteperheellään.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa