Nintendo julkisti keskiviikkona toukokuun 8. päivä Nintendo World Championships: NES Edition -nimisen pelin saapuvaksi Nintendo Switchille. Pelin julkaisupäiväksi on määritelty heinäkuun 18. päivä. Pelistä on julkaistu traileri, jossa on videomateriaalia aiemmista Nintendon maailmanmestaruuskisojen kilpailijoista.

Pelissä kisataan kolmessatoista erilaisessa Nintendo Entertainment Systemin pelissä, joissa jokaisessa on monia erilaisia pieniä haasteita, joihin lukeutuu aina suurennussienen nappaaminen Super Mario Bros-pelissä, kuin myös The Legend of Zelda-pelin Octorok-vihollisten päihittäminen ruudulta.

Tämän lisäksi pelissä on mahdollisuus kisata yksin tai kahdeksan pelaajan voimin speedrun-tilassa haasteiden herruudesta. The World Championship -tila antaa pelaajien kisata maailmaa vastaan viidessä viikoittain vaihtuvassa haasteessa.

Pelit, jotka tulevat olemaan osa tätä Nintendo World Championships -kokoelmapeliä ovat seuraavat:

Balloon Fight, Donkey Kong, Excitebike, Ice Climber, Kid Icarus, Kirby’s Adventure, Metroid, Super Mario Bros 1, 2 ja 3 sekä Lost Levels ja The Legend of Zelda -sarjan kaksi ensimmäistä peliä.

Pelistä on tulossa digijulkaisun lisäksi fyysinen deluxe-painos, jonka mukana tulee pelin lisäksi viisi pinssiä, 13 taidekorttia ja jäljennös kultaisesta Nintendo World Championships -pelin kasetista.

Nintendo on pitänyt Nintendon maailmanmestaruuskisat kolme kertaa vuosina 1990, 2015 ja 2017. Ensimmäiset kisat sisälsivät Nintendo World Championships 1990 -erikoiskasetin, jonka finalistit saivat. Kasetista oli myös kultainen painos, johon Switch-version deluxe-painoksessa viitataan omalla kultaisella kasetilla.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Nintendo on julkaissut jotain vastaavanlaista. Joulukuussa vuonna 2013 Nintendo julkaisi NES Remix -kokoelmapelin Wii U -konsolille, joka sisälsi monia erilaisia pikku haasteita erilaisista Nintendo Entertainment System -peleistä. Tälle kokoelmalle tehtiin jatkoa huhtikuussa 2014 NES Remix 2 -pelin muodossa. Näistä kahdesta kokoelmasta julkaistiin myös Nintendo 3DS -versio samana vuonna lännessä ja vuotta myöhemmin Japanissa. Tämä käsikonsolille julkaistu versio kantoi nimeä Ultimate NES Remix.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa