Noituri-huuma on toden teolla iskenyt ihmisiin näin joulukuussa. Kovasti kiinnostusta herättänyt Netflixin oma The Witcher -televisiosarja sai tietysti ensi-iltansa 20. päivä, mutta sen seurauksena monet näyttävät tehneen myös paluun tai suunnanneet jopa ensimmäistä kertaa erityisesti The Witcher 3: Wild Huntin pariin.

Witcher-paluumuutto on tullut erityisen isosti näkyviin Steam-lukuja seuraavien Steam Charts- ja SteamDB-sivujen kautta, joiden mukaan viimeisen viikon sisään pelillä on ollut kirjoitushetkellä parhaimmillaan yhtäaikaisia pelaajia noin 70 000. Vastaavia lukuja nähtiin aiemmin pelin vuonna 2015 tapahtuneen alkuperäisen julkaisun aikoihin, mitä seurasi vuotta myöhemmin noin 50 000 pelaajan piikki, kun sen viimeinen isompi laajennus Blood and Wine julkaistiin.

Suosiollaan The Witcher 3 on jättänyt muun muassa Steamiin juuri joulukuussa tuodun Red Dead Redemption 2:n varjoonsa. Sen huippu on pyörinyt tähän asti noin 50 000 pelaajassa.

Suosio on näkynyt erityisesti myös ensimmäisen The Witcher -pelin kohdalla, jonka Enhanced Edition näyttäisi yltäneen joulukuun myötä Steamissa uuteen yhtäaikaisten pelaajien ennätykseensä lähemmäs 10 000 seikkailijalla. The Witcher 2:n Enhanced Edition on löytänyt joulukuussa parhaimmillaan hieman vajaan 5 000 yhtäaikaisen pelaajan yleisön.

Netflixin sarja ei ole suoranaisesti kytköksissä puolalaisen CD Projektin tekemiin peleihin. Sarja keskittyy tapahtumiltaan myös alkuperäisiin Noituri-kirjoihin, kun pelit käsittelevät näiden jälkeistä aikaa.

Noiturin suhteen kuultiin muutenkin lupaavia uutisia näin joulukuussa. CD Projekt ilmoitti nimittäin, että se on päässyt uuteen sopimukseen Noituri-kirjailija Andrzej Sapkowskin kanssa sarjaa koskevista oikeuksista.

Lähde: Steam Chart (1), (2) (3), SteamDB (1), (2), (3), PlayTracker

Lisää luettavaa