Netflix ostaa suomalaisen Next Games -pelitalon

Kehittäjä tunnetaan varsinkin The Walking Dead -mobiilipeleistä.

2.3.2022 20:49

Netflix on aikeissa ostaa Helsingistä käsin toimivan Next Games -pelitalon. Suoratoistojätti ilmoittaa, että se on tehnyt Next Gamesin osakkeista ja optio-oikeuksista ostotarjouksen, jonka yhteishinnaksi muodostuisi 65 miljoonaa euroa.

Next Gamesin hallitus suosittelee osakkeenomistajille tarjouksen hyväksymistä. Yhtiöstä yhteensä 43,3 prosenttia hallinnoivat osakkeenomistajat Jari Ovaskainen ja AMC Networks Ventures ovatkin jo sitoutuneet tarjoukseen. Tarkoituksena kauppa olisi määrä päätökseen vuoden toisen puoliskon aikana.

– Next Gamesilla on kokenut johtoryhmä, vahvat näytöt viihdebrändilisensseihin perustuvista mobiilipeleistä ja vankka operatiivinen kyvykkyys. Olemme innoissamme siitä, että Next Games liittyy Netflixin ydinpelistudioksi strategisella alueella ja keskeisillä osaajamarkkinoilla vahvistaen sisäistä pelistudiokyvykkyyttämme. Next Games auttaa meitä rakentamaan maailmanluokan pelivalikoiman, josta jäsenemme voivat nauttia ympäri maailmaa, Netflixin peliosaston johtaja Michael Verdu kommentoi.

Vuonna 2013 perustettu Next Games on viimeiset vuodet tullut tunnetuksi mobiilipeleistä Stranger Things: Puzzle Tales, Blade Runner: Rogue, The Walking Dead: Our World ja The Walking Dead: No Man’s Land.

Netflix puolestaan on alkanut tehdä näkyvää siirtymää pelien maailmaan viime vuodesta alkaen, kun se lanseerasi palvelussaan oman mobiilipeliosastonsa. Aiemmin se on vahvistanut myös omaa pelinkehitysosaamistaan muun muassa Oxenfree-kehittäjä Night Schoolin hankkimalla.

Lähde: Next Games, Netflix

Lisää luettavaa