Pelipalvelu Steam liittyy sekin talkoisiin säästääkseen internetin kokemaa rasitusta koronaviruspandemian aikana. Steamin tapauksessa tämä näkyy palvelun tavassa käsitellä pelien automaattista päivittymistä.

– Steam on tähän mennessä päivittänyt hiljaisempana aikana pelit, joita et ole pelannut vähään aikaan. Tästä viikosta lähtien päivitykset hajautetaan useammalle päivälle. Vain viimeisen kolmen päivän aikana pelatut pelit päivitetään välittömästi, palvelun tuoreessa blogitekstissä selostetaan.

Blogiteksti lisäksi huomioi, että käyttäjät voivat myös omilla säädöillään vaikuttaa verkkoyhteytensä kuormitukseen. Automaattisen päivityksen voi esimerkiksi poistaa tietyistä peleistä kokonaan ja tarjoaapa Steam myös mahdollisuuden säätää sillä koneella käytössä olevaa kaistanleveyttä.

Aiemmin esimerkiksi Sony on kertonut säästävänsä internetin rasitusta maailmalla hidastamalla PlayStation-latauksia. Myös esimerkiksi YouTube- ja Netflix ovat pyrkineet vaikuttamaan tähän erinäisillä laatuasetuksilla.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa