MMO-ilmiö EVE Online ja sen kehittäjät siirtyvät uuden omistajan alle

EVE Online -kehittäjä siirtyy korealaisomistukseen.

6.9.2018 18:03

EVE Online -massiivimoninpeli-ilmiöstä tunnettu CCP Games on saamassa uuden omistajan. Islannista alunperin lähtöisin olevan yhtiön on ostamassa haltuunsa korealainen Pearl Abyss, joka on viimeiset vuodet niittänyt mainetta MMO-peli Black Desert Onlinella.

Kaupalle kertyy hintaa 425 miljoonaa dollaria ja se kattaa CCP:n kaikki osat aina sen Reykjavikissa, Lontoossa ja Shanghaissa sijaitsevaa toimipistettä myöten. Jo näin ostohetkellä yhtiön on kerrottu kuitenkin jatkavan toimintaansa itsenäisesti, vaikkakin sen osaamista on tarkoitus käyttää myös hyödyksi pearl Abyssin nykyisissä ja tulevissa projekteissa.

– Olen luottavainen, että CCP:n maineikkaat nimikkeet ja osaaminen maailmanlajuisen julkaisutoiminnan saralla auttaa vahvistamaan yhtiömme vihkiytymistä kehittää ja tarjota maailman parhaimpia massiiviroolipelejä, Pearl Abyssin toimitusjohtaja Robing Jung kertoo.

Vaikka EVE Online on tällä hetkellä CCP:n maineikkain peli, on sillä parhaillaan työn alla myös muita projekteja. Aiemmin kesällä se ilmoitti omistautuneensa kehittämään joukon tulevia pelejään Unreal Engine 4 -moottorilla ja vihjasi tuolloin kokonaan uuden toiminta-MMO:n työstöstä.

Lähde: CCP Games, VentureBeat

Lisää luettavaa