Pitkän ja tuskaisen odottelun jälkeen Segan rikosdraama Yakuza 5 on saapumassa vihdoin länteen. Peli julkaistaan PlayStation 3:lle Euroopassa ja Yhdysvalloissa vuoden 2015 puolella Sonyn ja Segan yhteistyönä.

Päätökseen vaikutti Twitterissä käynnissä oleva Sonyn #BuildingTheList-kampanja. Sen tarkoituksena on ollut tarjota pelaajille mahdollisuus lähettää Sonylle ehdotuksia siitä, millaisia pelejä PlayStationeille pitäisi tulevaisuudessa saada.

Aivan silkkaa hunajaa uutinen ei tosin ole kaikille. Näillä näkymin Yakuza 5:tä pelataan lännessä vain digitaalisessa muodossa fyysisen version jäädessä japanilaisten yksinoikeudeksi.

Yakuza 5 täytti juuri sopivasti itsenäisyyspäivänä tasan kaksi vuotta. Sen keskiössä nähdään aiempien Yakuza-sarjan pääosien tapaan ex-yakuza Kazuma Kiriyu, joskin hänen ohellaan pelistä löytyy myös neljä muutakin pelattavaa hahmoa. Pelin tapahtumat eivät keskity myöskään vain Kamurochoon, vaan seikkailu vie hahmot myös neljään muuhunkin kaupunkiin.

Viimeisimmät lännessä tavatut Yakuza-sarjan pelit olivat Yakuza 4 ja Yakuza: Dead Souls, jotka julkaistiin täällä vuosina 2010-2011. Japanissa sarja on jatkunut jo lisäksi Yakuza Ishinin muodossa PS3:lla ja PS4:lla tänä vuonna, minkä ohella Yakuza Zero tekee parhaillaan tuloa markkinoille.

Lähde: Sega

Lisää luettavaa