Minecraft on nyt kaikkien aikojen myydyin peli tunnettujen tilastojen valossa

Minecraftia on myyty jo huimat 176 miljoonaa kappaletta, Microsoft ja Mojang vahvistavat.

20.5.2019 13:56

Microsoft ja Mojang ovat vahvistaneet, että kymmenen vuoden ikään tullutta Minecraftia on myyty maailmanlaajuisesti yli 176 miljoonaa kappaletta.

Kaikki alustat kattava lukema tekee Minecraftista käytännössä historian myydyimmän pelin. Myyntilukuja ja kymmenvuotista taivalta juhlittiin viime viikolla Pokémon GO:n haastavan Minecraft Earth -mobiilipelin julkistuksella.

Minecraftin alkuperäinen pc-versio ylitti viime kuussa 30 miljoonan rajan, minkä lisäksi peli-ilmiöllä on 200 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää kiinalaisessa ilmaisversiossaan.

Julkaistujen myyntitietojen perusteella seuraavaksi myydyin peli on Grand Theft Auto V noin 110 miljoonan kappaleen myynneillään.

Nykyisten tilastojen valossa ainoastaan Tetris yltää vastaaviin lukuihin Minecraftin kanssa, mutta arvioitujen lukujen oletetaan jakautuvan eri Tetris-pelien ja -versioiden välillä. Yleisesti ottaen vertailu on haastavaa, sillä The Tetris Companyn käytäntönä ei ole julkaista tarkkoja myyntilukuja. Vuonna 2014 yhtiö kuitenkin kertoi sarjalla olevan 425 miljoonaa maksettua mobiililautausta.

Lähde: Microsoft, GamesIndustry.biz

 

Lisää luettavaa