Mikki Hiiren tekijänoikeudet raukesivat vuodenvaihteessa – uusi hyytävä kauhupeli julkistettiin melkeinpä samoin tein

Disney-hiiri lähtee aivan uudenlaisiin seikkailuihin.

1.1.2024 20:00

Alkuperäisen, vuoden 1928 Höyrylaiva Villestä tutun Mikki Hiiren tekijänoikeudet raukesivat vuoden vaihteessa 95 vuoden tultua täyteen hahmon ensiesiintymisestä. Tämän päivän luovat voimat eivät jääneet lepäilemään hetkeksikään laakereillaan, vaan uuden Mikki-liitännäisen kauhupelin julkistettiin olevan jo heti tekemässä tuloaan markkinoille.

Infestation 88 on Nightmare Forge -studion kehittelemä uutuusteos, jossa pelaajien on yhteistuumin koetettava selviytyä karmivasta kaupunkiaan piinaavasta hiirien ja rottien vitsauksesta. Selviytyäkseen pelaajien on onnistuttava pakenemaan ja piiloutumaan jyrsijöiltä sekä taistelemaan niitä vastaan hyödyntäen esimerkiksi erilaisia ansaviritelmiä sekä valvontakameroita. Osa nelijalkaisista muistuttaa tavanomaisempia pitkähäntäisiä otuksia, mutta niiden keskuudessa vaanii myös suurempi, ikoniselta Disney-hahmolta näyttävä ihmismäinen hiiri.

Pelin tarkoituksena on yhdistellä kauhua satuklassikkonostalgiaan samaan tyyliin kuin Winnie the Pooh: Blood and Honey -kauhuelokuva teki viime vuonna Nalle Puhin tekijänoikeuksien muututtua vapaaksi riistaksi.

Infestation 88 pääsee pelaamaan pc:llä ja sen voi lisätä jo valmiiksi ostoskoriinsa Steamin kautta. Tarkka julkaisupäivä ei aivan vielä ole selvillä, mutta pelin pariin luvataan pääsyä tämän vuoden aikana.

Katso uutuuspelin tuore julkistustraileri alta.

Lähde: Steam, The Guardian, IGN

Lisää luettavaa