Microsoft aloitti E3 2007 -lehdistötilaisuutensa räväkästi. Tilaisuus järjestettiin Santa Monican lukion tiloissa.

Tilaisuuden aloitti Halo-teeman soittanut rockbändi, jonka jälkeen nähtiin Harmonixin ja EA:n odotettu Rock Band -peli. Xboxin johtaja Peter Moore vingutteli kitaraa ja Harmonixin työtekijät soittivat rumpuja ja bassoa sekä hoitivat laulamisen.

Moore vahvisti Mass Effectin julkaisun tapahtuvan vasta marraskuussa. Hän myös esitteli videolta uutta Viva Pinata -peliä nimeltä Party Animals. Kaikki konferenssissa esitellyt pelit yhtä lukuun ottamatta julkaistaan vuoden 2007 aikana, joten pitäkää se mielessä, jos ihmettelette miksi tilaisuudessa ei tehty isoja paljastuksia.

Moore kertoi, että Xbox 360:lle on myyty enemmän hittipelejä kuin Wiille ja PlayStation 3:lle yhteensä. Yhdysvalloissa on myyty yli 5 miljoonaa Xbox 360 -konsolia.

Microsoft esitteli tulevaa casual- eli massamarkkinapelien valikoimaansa, joista kertoi Xboxin maailmanlaajuisesta markkinoinnista vastaava Jeff Bell. Hän esitteli lyhyesti SceneIt-lautapelin Xbox 360 -versiota. Hän esitteli myös peliä varten tehdyn peliohjaimen, joka näyttää häpeilemättömältä kopiolta Sonyn Buzz-ohjaimesta. Ohjaimessa on yksi iso nappi ja neljä pienempää nappia. Ohjain soveltuu hyvin kaikentasoisille pelaajille.

Ubisoftin Narutoa esiteltiin myös videolta. Tämä Ubisoft Montrealin peli esitellään tulevassa Anime-lehden numerossa.

Jenkkifutistähti Reggie Bush pelasi NCAA Football 08:aa Belliä vastaan. Bell totesi, että kaikki EA:n Xbox 360 -urheilupelit pyörivät kaksi kertaa nopeammin kuin viime vuoden versio eli 60 fps:n ruudunpäivitysnopeudella.

Jeff esitteli tänä vuonna julkaistavia Xbox Live Arcade -pelejä. Videolta nähtiin seuraavat pelit:
Bomberman Live, Undertow, Hexic 2, Sonic the Hedgehog, War World, Sensible World of Soccer
Every Extend Extra Extreme, Geono, Feeding Frenzy 2, Track and Field, SpyGlass Board Games, Golden Axe, Space Giraffe
(Jeff Minterin seuraava), Street Fighter 2 HD Remix, Word Puzzle, Marathon: Durandal, Poker Smash, Switchball, Tetris Splash, Puzzle Quest ja Boku Sudoku.

Disney ja Microsoft yhteistyöhön

Disney ja Microsoft ovat sopineet yhteistyöstä. Se tarkoittaa Xbox Live Video Marketplaceen huimaa määrää elokuvia Disneyltä ja sen alaisilta tuotantoyhtiöiltä, kuten Miramaxilta ja Touchstonelta. Palvelusta voi lähitulevaisuudessa ladata esimerkiksi sellaisia elokuvia kuin The Waterboy, Unbreakable, Deja Vu ja monia monia muita.

Bell vahvisti, että Xbox 360 Elite julkaistaan Euroopassa 24. elokuuta. Hän vahvisti myös, että Xbox Live Video Marketplace -palvelu käynnistyy Euroopassa tänä vuonna.

Microsoft Game Studios

Microsoft Game Studiosin johtaja Shane Kim esitteli lyhyesti Project Gotham Racing 4:n (julkaistaan jo syyskuussa) ja Mistwalkerin seuraavan roolipelin Lost Odysseyn. Hän puhui lyhyesti ensi vuonna nähtävistä Microsoft Game Studiosin peleistä. Näitä olivat Alan Wake, Banjo Kazooie, Fable 2, Halo Wars ja Too Human. Kaikki olivat jo ennestään selkeitä 2008-julkaisuja.

Microsoft puhui myös Games for Windowsista ja vahvisti Gears of Warin ja Viva Pinatan ilmestyvän pc:lle. Gears of Warin suunnittelija CliffyB esitteli paranneltua ja monipuolisempaa pc-versiota livenä.

Loppuvuoden pelitulva

Infinity Wardin Jason West ja Grant Collier esittelivät Call of Duty 4: Modern Warfarea. Collier kertoi, että moninpelistä julkaistaan betaversio Xbox Livessä.

Ubisoft Montrealin Jade Raymond ja Patrice Desilets esittelivät ensimmäistä kertaa pelimatskua Assassin’s Creed -pelistä ja kertoivat pelin ilmestyvän marraskuussa. Myös Splinter Cell: Convictionista puhuttiin lyhyesti.

Peter Moore saapui takaisin lavalle puhumaan japanilaisten pelitalojen vahvasta Xbox 360 -tuesta. Ace Combat 6: Fires of Liberation ja Eternal Sonata Namcolta ilmestyvät vain Xbox 360:lle.

Konferenssin ainoa suurempi yllätys oli lyhyt traileri Resident Evil 5:stä. Moore totesi, että tämä oli konferenssin ainoa esitelty peli, joka ilmestyy vasta 2008. Resident Evil 5:stä julkaistaan uusi traileri Xbox Live Marketplacessa 26. heinäkuuta.

Moore esitteli lyhyen ”Halo-lyhytelokuvan”, jossa sekoitettiin tietokoneanimaatiota ja elävää kuvaa. Pätkä oli tuotantovaikeuksissa olevan Halo-elokuvan ohjaaja Neil Blomkampin ja Peter Jacksonin WETA-efektipajan kädenjälkeä.

Lopuksi Moore esitteli Halo 3:n yhteydessä julkaistavaa Halo 3 -teemalla varustettua Xbox 360 -konsolia ja näytti toimintapainotteisen trailerin Halo 3:sta. Peli julkaistaan 25. syyskuuta.

Lisää luettavaa