Microsoft on lopettanut vähin äänin 12 kuukauden Xbox Liven kulta-ajan myymisen Microsoft Store -kauppapaikallaan. Tavanomaisesti kulta-aikaa on voinut ostaa sekä kuukauden, kolmen kuukauden että vuoden erissä, mutta tällä hetkellä mahdollisuus hankkia aikaa suoraan Microsoftilta rajoittuu vain kahteen pienempään vaihtoehtoon.

Microsoft on vahvistanut, ettei kyseessä ole virhe. Se ei ole kertonut kuitenkaan syytä muutokselle.

– Microsoft on päättänyt poistaa tällä hetkellä 12 kuukauden Xbox Live Gold -ostomahdollisuuden Microsoftin verkkokaupasta. Asiakkaat voivat yhä hankkia kuukauden tai kolmen kuukauden Xbox Live Gold -tilauksen verkosta Microsoftin kautta, yhtiön virallisessa tiedotteessa kerrotaan.

Muutos on herättänyt pohdintaa siitä, josko lähestyvä uusi konsolisukupolvi on tuomassa jonkinlaisia perustavanlaatuisia muutoksia Xbox Liven kultajäsenyyteen. Viimeisinä vuosina Microsoft on keskittänyt kovasti esimerkiksi voimavaroja Xbox Game Pass -palveluunsa, joten on hyvinkin mahdollista, että siitä tehtäisiin jatkossa Xboxin keskeisin tilauspalvelu.

Vasta aiemmin tällä viikolla Microsoft ilmoitti, että sen suoratoistopalvelu xCloud kiinnitetään osaksi Xbox Game Passin Ultimate-jäsenyyttä. Ultimate on jo aiemmin sisältänyt sekä pääsyn Xbox Game Pass -peleihin että Xbox Liven kultajäsenyyteen.

Seuraavan sukupolven Xbox-konsoli eli Xbox Series X olisi tarkoitus julkaista vielä loppuvuoden aikana. Microsoftin on määrä esitellä tulevia uuden sukupolven pelejään nyt alkavalla viikolla 23. heinäkuuta.

Lähde: Video Games Chronicle, Inverse, True Achievements

Lisää luettavaa