Mass Effect täyttää kymmenen vuotta, BioWare muistelee sarjansa historiaa

Mass Effect on pian kymmenen vuotta vanha, eikä BioWare ole ainakaan täysin unohtanut asiaa.

7.11.2017 18:33

Mass Effect -sarjan käynnistymisestä tulee kuluneeksi loppukuusta täydet kymmenen vuotta. Juhlavuosi on toistaiseksi sujunut hieman ailahtelevasti, sillä maaliskuussa ilmestynyt Mass Effect Andromeda saattaa hyvinkin olla viimeinen sarjan peli toviin. Silti BioWare on näin niin sanottuna N7-päivänä halunnut kevyesti muistella mennyttä vuosikymmentä.

Yhtenä juhlimiskeinona yhtiö on julkaissut noin seitsemän minuuttia pitkän videon, jossa niin sarjan kehittäjät, ääninäyttelijät kuin muutamat fanitkin jakavat tuntemuksiaan sarjasta. Videolla kuullaan niin hieman taustoitusta sarjan pelien synnystä kuin myös erilaisista vaikutuksista, joita peleillä on ollut sen pelaajiin.

Sarjan taivalta on juhlittu lisäksi esimerkiksi taiteella ja Mass Effect Andromedan sisäisellä moninpelitapahtumalla. Mass Effect Archives -sivun avulla pelaajat voivat voineet muistella myös sarjan varrella tekemiään valintoja.

BioWaren virallisen N7-päivän juhlasivun löytää tästä.

Seuraavan kerran lisää Mass Effectia saadaan vielä näin marraskuussa julkaistavalla Mass Effect: Initiation -romaanilla, jota seuraa kesällä myös toinen kirja Mass Effect: Annihilation. Initiation toimii eräänlaisena Andromedan taustoittajana pelin Cora-hahmon suhteen, kun taas Annihilation kertoo, mitä kadonneelle quarianien siirtolaisalukselle oikein tapahtui.

Lisää luettavaa