Mass Effect 3 käsittelee homorakkautta kunnioituksella

Mass Effect 3:n romanssivaihtoehdot ovat todellisia vaihtoehtoja. Homoromanssien käsikirjoittaminen ei kuitenkaan ollut yhtä yksinkertaista, kuin heterosuhteiden.

8.5.2012 05:09

Mass Effect 3:n homoromanssien käsikirjoittajat lähestyivät aihetta kunniotuksella, kertoo Dusty Everman BioWaren blogissa.

– Vaikka olin hieman ulkona elementistäni, olen tyytyväinen Steve Cortezin hahmoon, Everman kommentoi.

– Hahmon luonteen huomioon ottaen, oletin, että työtäni tultaisiin syynäämään tarkemmin kuin mitään aikaisempia projektejani, joten ainuttakaan käsikirjoituksen sanaa ei luotu hutiloiden. Ensimmäiset palautteet ovat olleet kannustavia ja odotan innolla miten pelaajat suhtautuvat häneen, niin positiivisessa tai negatiivisessa valossa.

Käsikirjoittaja pelkäsi, ettei hän kykenisi kirjoittamaan aidolta tuntuvaa ihmissuhdetta tai luomaan pelaajille uskottavaa hahmoa, jonka seksuaalinen suuntautuminen ei tulisi yllätyksenä.

Cortezin edustaessa miespuolista homoseksuaalia, jäi käsikirjoittaja Patrick Weekesin kontolle pelin naispuoliseen seksuaalivähemmistöön kuuluvan Samantha Traynorin luonti.

Weekes myönsi keskittyneensä aluksi aivan liikaa seksuaalisuuteen henkilön rakentamisen sijaan.

– Ystäväni ja managerini huomauttivat asiasta. Olin keskittynyt niin voimakkaasti positiivisten asioiden luomiseen, etten ollut muistanut luoda riittävän uskottavaa hahmoa, Weekes kertoo.

– Seuraavassa hahmokonseptissani lesbo-identiteetti oli läsnä piilottelematta, mutta siitä ei huudelta talojen katoilta.

Kuuma ja kostea kahden naisen välinen kohtaus Mass Effectin pelattavan pääsankari Shepardin ja Traynorin kanssa nostatti kohua, mutta Weekesin mielestä Traynor ansaitsi yhtä paljon ruutuaikaa, kuin muutkin romanssiin taipuvat hahmot.

– Olimme pitkään varpaillamme kyseisen kohtauksen kanssa, mutta jos pelaaja on romanssissa Ashin kanssa ja näkee pitkän välivideon, emme voi vain näyttää mustaa ruutua Traynorin suhteen.

Lähde: VG247

Toim. huom.

Mass Effect 3 antaa pelaajille mahdollisuuden liittyä suhteeseen miesten tai naisten kanssa. Pelaaja myös päättää sankarinsa sukupuolen pelin alussa. Pelin ikäraja on K-18.

Lisää luettavaa