Marvel’s Spider-Man -kehittäjä Insomniac joutui tietomurron kohteeksi – uusia tietoja Wolverine-pelistä vuodettiin verkkoon

Sony tutkii Insomniac Gamesin hakkerointia.

12.12.2023 20:00

Pelistudio Insomniac Games on joutunut tietomurron kohteeksi, lähteet kertovat.

Kiristysohjelmistoja hyödyntävä Rhysida-ryhmä on julkaissut verkossa tietoja, joiden perusteella se on päässyt käsiksi Insomniacin palvelimille. Tietojen mukaan ryhmä olisi päässyt käsiksi tietoihin sekä studion henkilöstöstä että tulevasta Wolverine-pelistä.

Rhysidan kerrotaan saaneen käsiinsä esimerkiksi skannattuja kuvia Insomniacin työntekijöiden passeista, sisäisiä sähköposteja, luottamuksellisia asiakirjoja sekä Marvel’s Spider-Manin ääninäyttelijä Yuri Lowenthaliin liittyvän henkilökohtaisen asiakirjan. Mukana on myös tiettävästi kuvakaappauksia ja kuvitusmateriaalia Marvel’s Wolverinesta, jonka kerrotaan paljastavan pelissä mukana olevia muita Marvel-hahmoja.

Rhysida uhkaa julkaista tiedot verkossa viikon kuluessa. Ryhmä pyrkii kuitenkin ensisijaisesti myymään materiaalit eniten tarjoavalle taholle 50 bitcoinin, eli vajaan 1,9 miljoonan euron lähtöhintaan.

Sony on kertonut olevansa tietoinen tietomurtoon liittyvistä väitteistä ja tutkivansa asiaa. Yhtiön mukaan ei ole syytä epäillä, että tietomurto koskisi muita Sony Interactive Entertainmentin osia tai studioita.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa