Lukijat ovat puhuneet: Sony palasi E3-messujen kuninkaaksi

Pelaajalehti.comin viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. Tulokset ja poimitut lukijakommentit voi katsastaa täältä.

16.7.2018 12:26

E3 2018 -messut on saatu päätökseen, ja nyt on jälkipuinnin aika. Säästelimme viime viikon kyselyä aina keskiviikkoon asti, jotta lukijat voisivat vääntää kättä E3-lehdistötilaisuuksien kuninkuudesta tuoreeltaan. Lyhyempi vastausaika ei laannuttanut liiaksi asti äänestysintoa, sillä yhteensä 1128 vastaajaa halusi ilmaista mielipiteensä E3:n niin sanotusta voittajasta.

Ääniharvaksi nousi tänä vuonna Sonyn PlayStation-lehdistötilaisuus, jonka astetta erikoisemmasta luonteesta huolimatta varsinainen pelitarjonta oli 34 prosentille vastaajista kiinnostavinta. Sonyn E3-julkistuksista voi lukea lisää täältä.

Toiseksi nousi Microsoftin pelientäyteinen Xbox-lehdistötilaisuus 25 prosentin voimin ja kolmanneksi Bethesda 23 prosentilla. Hännän päähän jäi tällä kertaa EA vain kahden prosentin kannatuksella.

Sonyn E3-tapahtumat ovat tavanomaisesti nauttineet Pelaajan lukijoiden vankkumattomasta suosiosta vuodesta toiseen. Viime vuonna voiton kuitenkin vei poikkeuksellisesti Nintendo 33 prosentin äänipotilla, kun taas tämän vuoden lähinnä Super Smash Bros. Ultimateen keskittynyt Nintendo-lähetys haali vain 8 prosentin äänisaaliin.

Millä oman E3-tilaisuuden järjestäneellä julkaisijalla oli kovimmat julkistukset?

EA 2 %
 
Microsoft (Xbox) 25 %
 
Bethesda 23 %
 
Square Enix 3 %
 
Ubisoft 5 %
 
Sony (PlayStation) 34 %
 
Nintendo 8 %
 
Poimintoja lukijakommenteista:
 
– Mitä uusiin julkistuksiin tulee niin todella köyhä show oli kyllä jokaisella, eli vaikeaa valita voittajaa sen perusteella…. Kai näistä parhaimman shown pystyyn kuitenkin laittoivat Microsoft ja Sony. Last of Us 2 ja Spider-Man tarjoilivat varsin vakuuttavaa pelikuvaa, Microsoftilla taas parasta antia olivat Forza Horizon 4, Ori and Will of the Wisp sekä Halo Infinityn teaser, sanaili Balnazzard.
 
– Jos myös aiemmat julkistukset lasketaan, niin Sony esitteli kiinnostavimmat pelit: Spider-Manista ja Ghost of Tsushimasta saatiin mahtavaa pelikuvaa, jälkimmäisestä vieläpä ensimmäistä kertaa. Ubisoftilla oli mielestäni toiseksi paras pressi pelkästään Trials Risingin ja The Division 2:n takia, vastasi Poliisitapaus.
 
– Nintendolla ja Microsoftilla ei taaskaan mitään kiinnostavaa, Sony esitteli samat (kiinnostavat kylläkin) pelit kuin aiemmin, harmitteli jujetsu.
 
– Microsoftilla ja Bethesdalla kovimmat pressit, joskaan suuria yllätyksiä ei tullut kuin ninja theoryn hankinta. Vuoden suurimmasta sukelluksesta vastasi Sony uskomattoman nololla ja jopa asiakkaitaan halveksivalla pressillä, maalaili TelaKeiju.
 

Tämän viikon kysymyksessä kyselemme mitä mieltä lukijat ovat paljastuksesta, että Cyberpunk 2077 on kuvattu ensimmäisestä persoonasta. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

 

Lisää luettavaa