Pelaaja.fin lukijat ovat puhuneet. Viime viikolla järjestetyn Resident Evil -kyselyn perusteella näyttäisi siltä, että tänä viikonloppuna kannattaa katsoa jotain aivan muuta kuin äskettäin Netflixiin sujahtanutta Ressu-adaptaatiota.

Huima 54 prosenttia kyselyyn vastanneista antoi sarjalle vain yhden tähden. Yhden tähden arviot eivät ikinä ole kaunista katsottavaa, eikä myöskään 17 prosentin valitsema kaksi tähteä auta sarjaa ojasta ylös. Kun huonoja arvioita jaelleiden prosenttiosuudet lasketaan yhteen, saadan summaksi 71 prosenttia. Huhhuh, ei hyvältä näytä! Reipas enemmistö vastaajista toteaa suoraan sarjan olevan aivan kamalaa tauhkaa.

Vaikka valtaosa lukijoista on sarjaa vastaan, on kolmen tähden neutraalilla kannalla 15 prosenttia vastaajista. Hieman kovempaa arvosanaa, eli neljää tähteä. joka voidaan katsoa jo varsin kunnioitettavana meriittinä ehdottaa 8 prosenttia arvostelijoista. Mestariteos-arvosanaa, eli viittä kaunista tähteä ehdottaa sen sijaan 6 prosenttia kyselyyn osallistuneista, eli kuten tällaisissa tapauksissa usein käykin, on sarja löytänyt oman fanikuntansa.

Minkä tähtiarvosanan antaisit Netflixin Resident Evil -sarjalle?

★★★★★ 6 %
 
★★★★ 8 %
 
★★★ 15 %
 
★★ 17 %
 
54 %
 
Ääniä yhteensä: 578

Osa arvostelijoista intoutui jakamaan omia kommenttejaan sarjasta kyselyuutisen kommenttikentässä. Alla muutamia nostoja sieltä.

– Ehkä nippanappa kahteen tähteen menee. Tuon katsoo kertaalleen sivusilmällä läpi samalla kun puuhailee jotain muuta. Olisivat nyt vaan ihan suosiolla kehitelleet jonkun muun nimen, resident evilin kanssa tuolla sarjalla ei ole kyllä mitään tekemistä, toteaa Carpathian.

– Itsellä on mennyt täysin ohi, että Resident Evil -leffasarja myös rebootattiin. Alkuperäinen leffakuusikko huononi vuosi vuodelta ja jokin niistä päättyi käsittämättömään cliffhangeriin, joten minulla meni vuosia katsoa sarja loppuun, kertoo Sundance Kid, joka verestelee leffamuistojaan.

– Eihän tuo nyt niin sanotusti ole täyttä paskaa tai läpeensä huono. Vertailuksi vaikka Obiwan sarja, joka sisälsi naurettavan huonoja kohtauksia. Nämä oli kuitenkin yksi syy mikä teki Obiwan sarjasta, jopa katsomisen arvoisen, sanailee -BB-, jonka kommentti ajoi loppukeskustelun varsin Star Wars -painotteiseksi.

Lisää kommentteja ja perusteluja voi lukea alkuperäisen kyselyuutisen kommenttiosiosta. Toimitus kiittää kyselyyn vastanneita! Muistakaa osallistua myös tämän viikon kysymykseen.

 

 

Lisää luettavaa