Lukijat ovat puhuneet: Gamescom-suurmessut ovat menettäneet otettaan

E3:n rinnalla vuoden suurimpiin pelitapahtumiin lukeutuu Kölnin Gamescom-messut. Lukijat ovat tosin sitä mieltä, että messut ovat menettäneet otettaan.

3.9.2018 14:00

Pelaajalehti.comin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä, eivätkä ne ole aivan niin mairittelevat Gamescom-messuille kuin vielä jokusia vuosia takaperin.

Viime viikon kyselyssä udeltiin Saksan Kölnissä järjestettyjen Gamescom-messujen tämän vuoden pelitarjonnasta. Messujen annille oltiin erityisen kriittisiä, sillä yhteensä 46 prosenttia vastaajista antoi tarjonnalle erittäin kriittisen tuomion. Huomattavaa oli myös, että 31 prosenttia vastaajista löysi tarjonnasta lähinnä jokusen kiinnostavan pelin. Näin ollen vain 23 prosentille vastaajista jäi messuista positiivisempi kuva.

Gamescomin kiinnostavuuteen vaikuttaa hyvin pitkälti se, ettei messuilta enää nykyisin irtoa samankaltaisia julkistuksia ja uutisotsikoita kuin menneinä vuosina. Laajemmat lehdistötilaisuudet ovat loistaneet jo poissaolollaan useamman vuoden, ja uudet pelit paljastatetaan suurimmaksi osaksi jo kesällä E3-messuilla. Sen myötä Gamescomin rooli on muuttunut suuren mediatapahtuman sijaan entistä enemmän eurooppalaiseksi kuluttajatapahtumaksi, jossa päästään testaamaan jo julkistettuja pelejä.

Tämä heijastui myös avoimissa vastauksissa.

– Ai nekö meni jo? Jossain vaiheessa kuulin, että Gamescom on taas tulossa ja tämä oli kirjaimellisesti seuraava kuulemani messu-uutinen sen jälkeen, ihmetteli nimimerkki Haerski.

– Olihan noista tietoinen ja useammassa uutisessa mainintaa mutta ei tässä mitään kauhean erikoisia uutisia ole tullut. Sen kautta ei ole oikein ollut edes täysin tietoinen että mitä siellä nyt on ollut ja mitä ei, puntaroi zappah.

Jotakin messujen uutismerkityksestä ja -kiinnostavuudesta kertoo sekin, että ääniä kertyi yhteensä keskimääräistä vähemmän, eli 381 kappaletta.

Oliko Gamescom 2018 -messujen tarjonta kiinnostavaa?

Erittäin kiinnostavaa 7 %
 
Ihan hyvä perustarjonta 16 %
 
Oli siellä jokunen kiinnostava peli 31 %
 
Ei mitään erityisen kiinnostavaa 26 %
 
Game Over! 20 %
 
Tällä viikolla päätimme kysyä loppuvuoden pelisuman käynnistymisen kunniaksi, mitä loppuvuoden peliä juuri sinä odotat eniten. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan tästä.

Lisää luettavaa