Lukijat ovat puhuneet: Digitaalisten latauspelien suosio kasvussa, fyysiset pelit pitävät silti pintansa

Näin lukijoiden mielipiteet jakautuivat.

5.3.2019 15:03

Pelaajalehti.comin viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. Päätimme hieman yli kahden vuoden hajuraon jälkeen udella, miten lukijoiden mielipiteet tätä nykyä jakatautuvat fyysisten pelien ja digitaalisten latausten välillä.

Vastausten perusteella fyysiset pelit pitävät yhä pintansa pelaajien keskuudessa, sillä yhteensä 1141 äänestä vielä 59 prosenttia suosiii käsinkosketeltavia pelejä. Vuoden 2016 lopulla tehdyssä kyselyssä luku oli 65 prosenttia. Näin ollen digitaalisten latausten suosijoita on tätä nykyä 41 prosenttia, kun vielä kolme vuotta sitten kannatusta oli 35 prosentin verran.

Näkemykset olivat vaihtelevia myös avoimissa vastauksissa, joissa näkemyksiä riitti tällä kertaa varsin runsaasti.

– Ehdottomasti digitaalisia. Ei tarvitse kuljettaa pelikoteloita mukana ja alkaa tuo muoviroska jo muutenkin pursuaan ikkunoista pihalle. Olisi kuitenkin kätevää jos digitaaliset pelitkin voisi antaa/myydä kaverille, kertoi Kuros.

– Vielä muutama vuosi sitten olisin ollut ehdottomasti fyysisten kelkassa. Nykyään ihan sama, kun fyysiset ovat menettäneet ison osan eduistaan. Ennen törkkäsit levyn asemaan ja rupesit pelaamaan vs pelin lataaminen, johon sai varata päivän. Nykyään, kun törkkäät levyn asemaan niin se pitää asentaa ja yleensä vielä ladata joku valtava päivitys, jolloin kummallakin tavalla menee melkein koko päivä ennenkuin pääsee pelaamaan, puntaroi bioshokkaaja.

– Fyysisiä, tai siis lähinnä ”Game of the year” -versioita, joita ei yleensä tarvitse patchailla. Digitaalisena suosin lähinnä pelejä, jotka ovat niin halpoja että ne tulee ostettua useammalle alustalle, totesi Bloob.

– Mielummin fyysisiä, sillä saa tuettua suomalaisia peli kauppoja, kun käy sen pelin ostamassa pelikaupasta. Voi myös tarvittaessa myydä kyseisen pelin, tai antaa vaikka lahjaksi yms., järkeili Hepii89.

– Itse hankin lähes aina kaikki 40-60 euroa maksavat pelit fyysisinä alustasta riippumatta ja parinkympin pelit vastaavasti digitaalisina. En jaksa alkaa etsimään jokaisesta pelistä fyysistä julkaisua, varsinkin kun osan saatavuus on todella rajoitettua. Pidän vain uusien pelien muovien avaamisesta, niin siksi niitä tulee edelleen hankittua, myönsi Sundance Kid.

– Pääosin digitaalisia! Säästyy luontoa/ilmastoa, kun ei tarvitse rahdata, valmistaa ja matkustaa ostamaan fyysisiä pelejä. Säästyy tilaa, kun ei tarvitse raivata tilaa jo muutenkin liian suuressa materiapaljoudessa. Säästyy aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse olla koko ajan vaihtamassa pelikorttia (tai -levyä).
Säästyy rahaa, kun ainakin Switch-pelejä tuntuu saavan eShopista paremmilla hinnoilla (usein myös alennuksilla) kuin fyysisiä, vastasi Hayarigami.

Tämän viikon kysymyksessä sen sijaan tiedustellaan, kiinnostavatko Switchin viime viikolla esitellyt Pokémon Sword– ja Pokémon Shield -roolipelit.  Kysymykseen voi vastata täällä.

Suositko tätä nykyä fyysisiä pelejä vai digitaalisia latauksia?

Fyysisiä pelejä 59 %
 
Digitaalisesti ladattavia pelejä 41 %
 

 

Lisää luettavaa