Lego lykkää Overwatch 2 -setin julkaisua Activision Blizzard -syytösten myötä – ”tarkastelemme parhaillaan kumppanuutamme”

Overwatch 2 -paketti oli määrä julkaista helmikuussa.

12.1.2022 10:51

Lego on päättänyt lykätä toistaiseksi uuden Overwatch-settinsä julkaisua.

Helmikuun 1. päivä tanskalaisen palikkayhtiön oli määrä julkaista Overwatch 2:n julkistustraileriin osin pohjautuva Titan-paketti, joka paljastettiin yleisölle ensimmäistä kertaa joulukuussa. Nyt tammikuussa Lego on kuitenkin kertonut, että suunnitelmat ovat muuttuneet Activision Blizzardin viime kesästä asti läpikäymän työpaikkakkavyyhdin myötä.

– Tarkastelemme parhaillaan kumppanuuttamme Activision Blizzardin kanssa. Huolta on herättänyt jatkuvien työpaikkakulttuuria koskevien syytteiden eteen tehtyjen korjausliikkeiden edistymistahti, erityisesti naiskollegoiden kohtelun sekä monipuolisen ja inklusiivisen työympäristön luomisen osalta, Legolta tiedotetaan.

Aiemmin myös muun muassa Sonyn, Microsoftin ja Nintendon amerikkalaisjohdon on raportoitu ilmaisseen sisäisesti huolensa Activision Blizzardia viimeisen puolen vuoden ajan koskeneista raporteista. Viimeisimpänä Activision Blizzardilla on lakkoiltu Raven Software -testaajien saamien irtisanomisten myötä, mikä ajoi ilmoille myös merkkejä mahdollisen ammattiliiton muodostamisesta.

Overwatch-aiheiset legot debytoivat vuonna 2018, mutta Overwatch 2 –brändättyjä palikoita ei ole ennen Titan-settiä julkistettu. Titan-setistä tekeekin hieman oudon se seikka, ettei tällä hetkellä ole varmuutta siitä, saako jo pidempään odotettu Overwatch 2 edes julkaisua vielä tämän vuoden puolella.

Lähde: The Verge, The Brick Fan

Lisää luettavaa