Strategia- ja simulaatiopeleistään tunnettu MicroProse on valmiina valloittamaan markkinat uusiksi, ja kuolleista herätetty brändi vihjaileekin pikaisesta pelijulkistuksesta.

Yhtiön uudella Twitter-tilillä studio on julkaissut konseptitaidetta tulevasta projektistaan, joka on viimeisimpien twiittien perusteella tarkoitus julkistaa pian. Kuvien perusteella kyseessä on sotilasräiskintää, joka vienee pelaajat urbaanisodankäynnistä aina aavikoille ja viidakkoihin.

Tulevan julkistuksen lisäksi studio paljasti jo alkuvuodesta yhteistyössä iEntertainment Networkin kanssa kehitettävän Warbirds 2020:n, joka julkaistaan niin ikään loppuvuoden aikana.

Bill Stealeyn ja Sid Meierin vuonna 1982 perustama MicroProse on legendaarinen nimi pelialalla, ja se erikoistui laadukkaisiin strategia- ja simulaatiopeleihin. Studion alaisuudessa luotiin muun muassa Civilization, UFO: Enemy Unknown, Master of Orion, Pirates! ja Railroad Tycoon.

Studio lakkautettiin vuonna 2001, jolloin sen omistamat immateriaalioikeudet myytiin Infogrames Entertainmentille. Brändinimeä on sittemmin käytetty vanhojen pelien uusintajulkaisuissa sekä airsoft-aseissa, kunnes TitanIM-simulaatiosta tunnettu David Lagettie osti sen itselleen vuonna 2018 ja herätti MicroProse-studion taas eloon aikeinaan tuottaa laadukkaita strategia- ja simulaatiopelejä.

Lagettien ohella myös alkuperäinen perustaja, Bill Stealey, on mukana uudelleen herätetyssä studiossa.

Lähde: Game Pressure

Lisää luettavaa