Lakisotku Aliens: Colonial Marinesin ympärillä tihenee – Joku valehtelee jostain

Aliens: Colonial Marines -pelin lakisotkut sen kun synkkenevät.

4.9.2014 09:54

Soppa Aliens: Colonial Marines -pelin ympärillä jatkuu.

Segan Amerikan osasto myöntyi viime kuussa maksamaan yhteensä 1,25 miljoona dollaria korvauksia valheellisesta markkinoinnista. Joukkokanteen mukaan vuonna 2013 ilmestyneen Aliens: Colonial Marines -markkinointi viilasi kuluttajaa linssiin pahemman kerran. Esimerkiksi ennakkovideot pelistä olivat huomattavasti kauniimpia kuin lopputulos.

Pelin tehnyt Gearbox-studio on koko ajan pessyt kätensä asiasta, vaikka sekin on samaisen oikeusjutun kohteena. Gearbox on jatkuvasti kertonut, miten sillä ei ollut mitään tekemistä pelin markkinoinnin kanssa. Korvausvaatimussumma Gearboxilta on yhteensä 750 000 dollaria. 

Arstechnica-sivuston saamien Segan julki tuomien oikeusasiakirjojen mukaan Gearbox olisi kuitenkin täysin yhtä vastuussa markkinoinnista kuin sen emoyhtiönä toiminut Segakin. Asiakirjojen mukaan esimerkiksi Gearboxin omilla kotisivuilla oli pelistä videoita, joiden julkaisusta ei ollut keskusteltu Segan kanssa. Sega yrittää käyttääkin asiakirjoja osoittaakseen Gearboxin osallisuuden virheellisessä markkinoinnissa.

Gearboxin paljastettua pelistä uusia ominaisuuksia vuonna 2012 ilman Segan hyväksyntää Segan pr-edustaja oli tokaissut, miten Gearboxin iso kiho Randy Pitchford tekee mitä häntä huvittaa, eikä hän kysele enää lupia mihinkään julkistukseen. Erään asiakirjan mukaan Gearbox oli jo vuonna 2011 julkaissut pelistä videokuvaa, jota se ei ollut hyväksyttänyt Segalla.

Oikeskäsittely jatkuu yhä Gearboxin osalta. Sas nähdä, mitä siinä loppujen lopuksi käy.

Lähde: Arstechinca.

Lisää luettavaa