PlayStation 5 ei myöhästy, mutta julkaistaan PlayStation 4:n julkaisuun nähden rajatulla yksikkömäärällä, kertoo yhdysvaltalaisen Bloombergin julkaisema artikkeli. Artikkeli mainitsee lähteikseen asian lähellä olevat tahot.

Lähteet kertovat Sonyn julkaisevan pelikonsolinsa suunnitelmien mukaisesti, mikäli Microsoftkaan ei siirrä tulevan konsolinsa julkaisua. Yhtiö on kuitenkin valmistamassa tulevan sukupolven konsolia ensimmäisinä kuukausina vain noin 5-6 miljoonaa kappaletta. PS4 myi maailmalla noin 7,5 miljoonaa ensimmäisten kuukausiensa aikana.

Rajattu yksikkömäärä ei lähteiden mukaan johdu koronaviruksesta, vaan konsolin myyntihinnasta. Komponenttien niukka saatavuus aiheuttaa yhtiölle harmaita hiuksia, eikä lopullinen myyntihinta ole vielä varma. Kertoman mukaan Sony kuitenkin odottaa laitteen maksavan jotakin 499 ja 549 dollarin väliltä.

Vaikka käynnissä oleva pandemia ei olekaan vaikuttanut laitteen valmistukseen, sen kerrotaan pakottaneen Sonyn muuttamaan aiemmin suunnittelemiaan markkinointipanostuksia. Lisäksi vastikään paljastunut DualSense-ohjain julkistettiin pikavauhtia sen kolmannen osapuolen kehittäjille esittelemisen jälkeen mahdollisten vuotojen pelossa.

Bloomberg mainitsee PlayStation 5:n myöhästymisen olevan yhä mahdollista, sillä koronavirus jatkaa matkaansa pitkin maailmaa ja tilanne voi muuttua hyvinkin radikaalisti.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa