Square Enixin massiiviroolipeli Final Fantasy XI ei ole enää virallisesti pelattavissa konsoleilla. Pelitalo on nyt loppuviikosta sulkenut niin pelin PlayStation 2- kuin Xbox 360 -palvelimet jättäen sen pc-version ainoaksi keinoksi seikkailla enää Vana’dielin verkkomaailmassa.

Final Fantasy XI:n taival ehti konsoleilla olla pitkä, sillä alunperin peli teki alkuperäisen debyyttinsä nimenomaan PlayStation 2:lla, kun se julkaistiin Japanissa toukokuussa 2002. PS2-versio saapui vuonna 2004 myös Pohjois-Amerikkaan, kun taas keväällä 2006 julkaistu Xbox 360 -versio jäi ainoaksi viralliseksi pelin konsoliversioksi, joka saatiin koskaan Eurooppaan asti.

Pc:llä Final Fantasy XI nähtiin alunperin Japanissa syyskuussa 2002, Amerikassa lokakuussa 2003 ja Euroopassa syyskuussa 2004. Pc-version tila ei liene myöskään vielä erityisen uhattuna. Parhaillaan Square Enix itse asiassa tarjoaakin vanhoille konsolipelaajille mahdollisuutta hypätä pelaamaan pc:lle ilman tarvetta ostaa peliä uudelleen. Ohjeet toimenpiteeseen löytää tästä.

Lisää luettavaa