Kuinka tehdä pelejä ilman kokemusta? Indiehitti Gunpointin kehittäjä opastaa

Pelitoimittajasta pelintekijäksi kehittynyt Tom Francis on aloittanut videosarjan, joka opastaa, miten ilman kokemustakin voi kehittää pelejä.

6.1.2015 19:12

Mikäli pelien kehittäminen kiinnostaa mutta kokemusta asiasta ei ole alkuunkaan, voi pelintekijä Tom Francis auttaa. Menestyneen Gunpoint-vakoojapelin reilu vuosi sitten julkaissut Francis on aloittanut YouTube-kanavallaan tällä viikolla videosarjan, jossa tämä pyrkii käymään aloittelijaystävällisesti läpi pelien tekemistä Game Maker -ohjelmalla.

Francis korostaa jo heti videon alussa, ettei video muokkaa kenestäkään varsinaisesti ohjelmoijaa. Sen sijaan hän enemmänkin uskoo, että kun ihmiset saavat jotain vain pyörimään Game Makerin avulla, saavat he ainakin jonkinlaisen kuvan siitä, onko pelien kehittäminen välttämättä heidän juttunsa.

Game Makerilla kolmessa vuodessa luotu Gunpoint oli Francisille ensimmäinen kaupallinen peli, jonka hän teki. Sen työstämisen ohessa hän toimi pelitoimittajana pelilehti PC Gamerilla, jonka hän on kuitenkin voinut nyt pelinsä menestyksen myötä jättää taakseen. Parhaillaan hän työstää avaruushiippailupeli Heat Signaturea, joka myös saa muotonsa Game Makerin taian avulla.

Myös esimerkiksi Hotline Miami on luotu Game Makeria käyttäen.

Ilmaisversion Game Makerista voi napata tästä.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa