Huhuihin ja hatariin haastattelukäännöksiin kyllästynyt Konami pyrkii selvittämään kantaansa myös läntisessä pelimediassa.

Metal Gearin isän, Hideo Kojiman, salavihkainen häivyttäminen Konamin verkkosivuilta sysäsi huhumyllyn maaliskuussa käyntiin, ja hiljainen supina on kasvanut viime viikkoina valtavaksi lumivyöryksi muun muassa odotetun Silent Hillsin perumisen myötä.

Erityisesti aiemmin tässä kuussa japanilaislehti Nikkeille annettu haastattelu Konamin mobiilikeskeisistä tulevaisuudensuunnitelmista sai sensaatiohakuisen sävyn monessa uutislähteessä aiempien tapahtumien valossa. Yhtiö on nyt ottanut haastattelun tiimoilta yhteyttä useampaan länsimaiseen uutissivustoon Kotakusta Ars Technicaan, ja lähettänyt medialle virallisen käännöksen ohella myös rauhanomaisen lausunnon.

– Eräät asiayhteydestään irrotetut lainaukset ovat aiheuttaneet niin lehdistön kuin yhteisömme, faniemme ja osakkaidemme parissa levottomuutta ja ahdistusta, mitä tahdomme pahoitella, Konamin PR-johtaja Jay Boor aloittaa lausuntonsa.

Lehdistötiedote kertoo Konamin toiminnan keväisen uudelleenjärjestelyn pitävän sisällään aiempaa keskitetyn studiorakenteen, mikä selittää Kojima Productionsin katoamisen kirjoilta. Yhtiö uskoo pystyvänsä reagoimaan markkinatrendeihin ja kuluttajien vaatimuksiin paremmin ja nopeammin uuden nokkimisjärjestyksensä kautta. 

– Metal Gear Solid V: The Phantom Painin ohjaaja Hideo Kojima ja tämän tiimi ovat edelleen työn touhussa uuden studiorakenteen alla, ja pyrkivät varmistamaan, että fanien korkeat odotukset täyttyvät, Boor toistaa Konamin aiempaa vakuuttelua.

Kojiman tulevaisuudesta yhtiössä lausunto ei kerro enempää, mutta Silent Hillin ja Metal Gearin Konami lupaa jälleen kerran palaavan. Boor kuitenkin mainitsee, ettei Konami voi näin aikaisessa vaiheessa vielä kertoa varmaksi, mihin kukin pelisarja suuntaa seuraavaksi.

– Konami tulee jatkossa keskittymään niin mobiilipelien ohella niin kotikonsoleihin kuin kolikko- ja korttipeleihinkin. Teidän tukenne on meille nyt, kuten aina, hyvin arvokasta, lausunto summaa kohteliaasti.

Lähde: Kotaku, Ars Technica

Lisää luettavaa