Aina 80-luvun alkupuoliskolle juurensa venyttävä Spelunker-sarja on saamassa uuden osan Square Enixin julkaisemana. Japanissa tänä viikonloppuna järjestetyssä Tokaigi 2015 -tapahtumassa pelijätti julkisti PlayStation 4:lle yksinoikeudella matkalla olevan Minna de Spelunker Z:n.

Pelistä julkaistun ensimmäisen trailerin perusteella Spelunker Z pyrkii olemaan paikoin jopa erittäin uskollinen alkuperäiselle Spelunkerille. Pelin ulkoasu on toki uusittu vastaamaan enemmän nykypäivän standardeja, mutta edelleen kyseessä on perusteiltaan silti sivulta kuvattu luolastoloikinta. Jopa kuoleminen näyttää tapahtuvan loikinnan yhteydessä edelleen erittäin herkästi.

Spelunker Z:aa kehittää Spelunker HD:n aikoinaan PlayStation 3:lle tuonut Tozai Games. Peli tulee olemaan ilmaiseksi pelattava ja se tukee nettipeluuta.

Square Enix kiusoitteli aiemmin viikolla Spelunker Z:n julkistuksesta työnimeä Project CODE Z käyttäen. Peli on saamassa julkaisunsa Japanissa maaliskuussa, kun taas sen tuloa länteen ei ole toistaiseksi vielä vahvistettu.

Lähde: Square Enix, Gematsu

Lisää luettavaa