King-johtaja katuu kloonauksesta syytetyn pelin julkaisua

Candy Crush Saga -julkaisija Kingin toimitusjohtaja on myöntänyt, että kloonipeliksi väitetyn Pac-Avoidin julkaisu oli virhe.

28.1.2014 01:16

Peliyhtiö Kingin vietettyä valtaosan viime viikosta negatiivisen myllerryksen keskellä, on yhtiön toimitusjohtaja Riccardo Zacconi julkaissut nyt avoimen kirjeen tilannetta koskien.

Pääasiallisesti teksti jatkaa jo viime viikolla Kingin tiedoitteissa nähtyä puolustuslinjaa siitä, miksi Candy Crush Sagasta tunnettu yhtiö on haalinut candy-sanasta tavaramerkkinsä ja miksi se on osoittanut vastustusta The Banner Saga -tavaramerkkiä kohtaan. Koskien kuitenkin yhtiön noin viisivuotiaaseen Pac-Avoid-peliin liittyvää kloonaussyytettä, on mies myöntänyt pelin muistuttavan kovasti samoihin aikoihin ilmestynyttä Scamper Ghost -peliä. Hän toteaakin, että Pac-Avoid on ollut virheveto yhtiöltä.

– Tilanteen yksityiskohdat ovat monimutkaiset, mutta ratkaiseva tosiseikka on se, ettei meidän olisi koskaan pitänyt julkaista Pac-Avoidia. Olemme ajaneet pelin alas sivuiltamme ja pahoittelemme, että julkaisimme sen ylipäätään, Zacconi toteaa.

Zacconi korostaa Kingin viime viikolla julkaistun tiedotteen tapaan, ettei Kingin toimiin kuulu pelien kloonaaminen, vaan yhtiö pyrkii nimenomaan tarkasti katsomaan, ettei se loukkaa yhtiöiden immateriaalioikeuksia. Varmuustoimena Kingilla pyritään tutkimaan aina sekä markkinoilla saatavilla olevat pelit että tavaramerkkitiedot.

Lähde: King

Lisää luettavaa