Kehittäjä kommentoi Overwatchin tulevaisuutta: ”Maksuttomuus on aina mahdollisuus”

Overwatchistako maksuton peli? Ainakaan hittiräiskinnän ohjaaja ei pidä ajatusta mahdottomana.

5.11.2018 09:09

Toisin kuin monet muut Blizzardin mikromaksuihin nojaavat verkkopelisuosikit, vaatii studion hittiräiskintä Overwatch etukäteissijoitusta varsinaisen peliostoksen muodossa – ainakin toistaiseksi.

Pelin ohjaaja Jeff Kaplan on myöntänyt pelisivusto Eurogamerin tuoreessa haastattelussa, ettei Overwatchin muuttuminen ilmaiseksi ole lainkaan mahdoton ajatus. Miehen mukaan Overwatchia ei ole suunniteltu maksutonta mallia ajatellen, mutta tämä ei tarkoita, etteikö maksuttomuus olisi käynyt pelin kehittäjien mielessä kerran jos toisenkin. 

– Maksuttomuus on aina mahdollisuus. Pidämme paljon ilmaisia viikonloppuja ja ne ovat olleet todella menestyksekkäitä, mutta juuri tällä hetkellä emme vakavasti harkitse Overwatchin muuttamista maksuttomaksi, Kaplan toteaa haastattelussa.

Samaan syssyyn Kaplan kommentoi mikromaksuja, joilla Overwatchinkin kehitystä pääosin rahoitetaan. Haastattelussa Kaplan kehuu pelin loottilaatikkojärjestelmää reiluksi ja pelaajaystävälliseksi, mutta päätyy vertailemaan sitä Fortnitesta tuttuun Battle Pass -järjestelyyn, joka tarjoaa kohtuullisen kymmenen euron summan vastineeksi ison kasan pelin sisäisiä haasteita ja niitä suorittamalla ansaittavia kosmeettisia esineitä. 

– Me pysyttelemme loottilaatikoissa. Vaatisi järjettömän määrän työtä vaihtaa ne Battle Pass -tyyliseen maksujärjestelmään. Vaikka se olisi meidän mielestämme maailman paras idea, olisi sen toteutuminen silti hyvin epätodennäköistä, Kaplan summaa.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa