Kehittäjä: Avaruussimulaattori Star Citizen menee aina pc:n ehdoilla

Star Citizen luoja Chris Roberts lupaa Star Citizenin olevan nimenomaan pc-peli, minkä myötä peliä myös kehitetään alustan mahdollistamien vapauksien ehdoilla.

18.11.2013 21:13

Kunnianhimoinen avaruussimulaatiopeli Star Citizen tulee olemaan aina ensisijaisesti pc-peli, mikäli pelin luoneelta Chris Robertsilta kysytään. Mies nosti asian esiin maanantaina pelin foorumeilla, kun pelaajat sattuivat huomaamaan PlayStation 4:n kehitysyksikön vilahtaneen eräässä Star Citizen -aiheisessa kuvassa.

Star Citizen ON pc-peli. Sitä ei tulla koskaan karsimaan vähäisemmän alustan takia. Me emme rajoita syöttövaihtoehtoja tai tuettuja lisälaitteita pienimpään yhteiseen nimittäjään. Me emme jätä väliin ominaisuuksia ja teknologiaa vain koska niitä voisi käyttää vain tietyillä laitteistokokoonpanoilla, Roberts runoili pelistä kiinnostuneille pelaajille.

Samalla Roberts teki selväksi, että Star Citizen voitaisiin toki nähdä PlayStation 4:llä ja Xbox Onella, mutta vain jos niiden valmistajat pystyisivät tarjoamaan kehittäjälle joukon vapauksia esimerkiksi pelin päivittämiseen liittyen. Puolestaan PlayStation 3- ja Xbox 360 -versiosta mies totesi suoraan, ettei niiden tulosta ei ole minkäänlaista toivoa.

– Pc-alusta on mahtava, sillä se ei ole staattinen. Sillä ei ole sääntöjä tai jotain hallitsevaa olemusta, joka päättää, mitä kuuluu sen ekosysteemiin. Jos jokin uusi teknologia, kuten Oculus Rift, tekee tuloaan, sillä on mahdollisuus muuttua seuraavaksi suureksi jutuksi, Robertson jatkoi.

Star Citizen on ollut maailmalla jo tovin aikaa kaikkein eniten joukkorahoituksen kautta rahaa käärinyt peliprojekti. Tähän mennessä peli on saanut rahoitusta päälle 27 miljoonaa dollaria. Tyyliltään tuotos on eräänlainen henkinen seuraaja Robertsin luomalle Wing Commander -sarjalle.

Pelin julkaisun on suunniteltu tapahtuvan lähempänä vuotta 2015.

Lähde: Roberts Space Industries

Lisää luettavaa