Halloween-elokuvien parissa tekemästään työstä parhaiten tunnettu ohjaaja-säveltäjä John Carpenter kertoo tuoreessa haastattelussaan kuinka myös videopelit ovat oleellinen osa hänen elämäänsä.

Kauhugenren tunnettu tekijä on viihtynyt viime aikaisten pelisessioidensa puitteissa esimerkiksi The Last of Us Part II:n, Fallout 76:n ja Horizon Forbidden Westin parissa. Viimeisintä näistä hän kuvailee suorastaan fantastiseksi ja tajunnanräjäyttäväksi.

Kysyttäessä mahdollisen videopeliadaptaation ohjauksesta, Carpenter mainitsee Dead Spacen. Vuonna 2008 käynnistyneen franchisen julkaisuissa pelaajat joutuvat selviytymään mutaatioituneiden elävien kuolleiden keskellä avaruudessa ja taistelemaan vaarallista kulttia vastaan.

”[Dead Spacesta] saisi aikaan todella mahtavan elokuvan. Ryhtyisin projektiin mielelläni,” Carpenter kertoo. Hän on ilmaissut kiinnostuksensa mahdollista filmatisointia kohtaan jo aiemminkin, mutta toistaiseksi adaptaatio ei ole lähtenyt konkreettisesti etenemään minkään studion hoivissa.

Carpenter ei osaa valita suosikkipeliään franchisen tiimoilta. Hän kertoo pitäneensä myös kolmannesta pelistä, joka nojaa aiempia osia vahvemmin toimintasisältöön.

John Carpenterin sävellyksiä päästään kuulemaan seuraavan kerran 14. lokakuuta ensi-iltansa saavassa Halloween Ends -elokuvassa. Dead Spacen kehittelystä on vastannut Visceral Games -studio ja julkaisusta Electronic Arts. Sarjan eri osia pääsee pelaamaan PlayStation ja Xbox -konsoleilla, pc:llä sekä mobiililaitteilla. Ykköspelin remasteroitu versio on saapumassa pelattavaksi vuoden 2023 alussa.

Alla Dead Space -traileri.

Lähde: AV Club

 

Lisää luettavaa