Just Cause 3:n jättimäinen kartta kattaa yli tuhat neliökilometriä lääniä

Kohellusseikkailusarja Just Cause ei edelleenkään tingi avoimen pelimaailmansa koosta.

2.10.2015 09:57

Just Cause 3 ei emosarjalleen uskollisesti tingi avoimen pelimaailmansa koosta.

Peliä kehittävän Avalanche Studiosin uusi päiväkirjavideo kartoittaa uuden osan tapahtumapaikkana toimivaa Medicin saaristoa. Huimat tuhat neliökilometriä ja risat kattava maailma on aiempien Just Cause -karttojen kokoluokkaa, mutta se on tällä kertaa pakattu tiiviimmin täyteen tekemistä.

– Karttamme olivat aikoinaan paljon suurempia kuin kenenkään muun. Muutkin ovat kasvattaneet maailmojaan aika reippaasti, ja se on hyvin vaikuttavaa. Luulisin silti, että karttamme on isoimpia koskaan, pelin ohjaaja Roland Lesterlin pohtii videolla.

Vaihtelun vuoksi Medicin kartta on jaettu kolmeen toisistaan selkeästi eroavaan alueeseen. Ensimmäinen niistä edustaa pikkukylillä kansoitettua maanviljelyseutua, ja toista koristavat armeijatukikohdat, piilotetut kapinallispäämajat ja vanhat rauniot. Kolmatta puolestaan verrataan videolla Game of Thronesin jylhiin maisemiin vuoristoineen ja metsineen.

Avalanchen mukaan valtava maailma pääsee todella oikeuksiinsa vasta ilmasta käsin. Liitopuvun uudessa osassa käyttöönsä saavan Ricon seikkailuja taivaalla rohkaistaan korkeuseroja painottavan maastosuunnittelun kautta.

– Vertikaalisuus on Just Causen ydin. Välimerellinen ympäristö mahdollistaa arkkitehtuurin ja topologian, joka kulkee käsi kädessä vertikaalisuuden kanssa. Pystysuoria jyrkänteitä, korkeita vuoria, suuria korkeuseroja, pääsuunnittelija Francesco Antolini valottaa.

Lisää Ricon kotikulmista voi oppia alle liitetyltä videolta.

Lähde: VG247

Lisää luettavaa