Doom-pelien luoja ja iD Softwaren perustaja John Carmackin mielestä ei ole väärin pelinkehittäjältä luottaa vanhaan ja toimivaan kaavaan. Industry Gamersin haastattelussa John Carmack totesi, että pitää iD:n uudessa pelissä Ragessa sen erilaisuudesta, mikä toisaalta kirvoitti myös kritiikkiä ylimielisiä pelaajia ja pelintekijöitä kohtaan.

– Peli ei sano vain ”Tässä ovat tiimikaverisi”. Se on kuitenkin kaava, josta ihmiset pitävät ja on virhe aliarvioida sitä. Niin kauan kuin ihmiset ostavat jotain, se tarkoittaa että he nauttivat siitä. Mikäli he ostavat uusimman Call of Dutyn, he tekevät sen siksi että ovat nauttineet edellisestä osasta ja haluavat lisää samaa.

Tästä pelinkehittäjälegenda jatkaa kritisoiden ylimielisyyttä pelienkehittäjien keskuudessa:

– En erityisemmin välitä ihmisistä jotka ottavat eräänlaisen ”taiteellisen” perspektiivin asiaan. He voivat todeta, ettemme ole luovia. Mutta me luomme ihmisille vastinetta hinnalle – se on meidän työmme! Emme tee asioita tehdäksemme jotain mitä kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt. Teemme jotain mitä ihmiset rakastavat niin paljon, että ovat halukkaita maksamaan siitä. En siis välitä ihmisistä – joistakin indie-kehittäjistä voi huomata tämän – jotka todella suhtautuvat tähän asiaan todella nenäkkäästi. Aivan kuin pelit olisivat huonoja, mikäli ne ovat menestyksekkäitä. Eikä asia ole niin.

Id Softwaren uusin peli Rage ilmestyy PC:lle, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle syyskuussa.

Lähde: Industry Gamers

Lisää luettavaa