Seitsemän vuotta alkuperäisen Japanin julkaisunsa jälkeen ilmaiseksi pelattava verkkoroolipeli Phantasy Star Online 2 on saamassa viimein länsimaisen version. Asialle saatiin täysin yllättäen vahvistus Microsoftin E3-lehdistötilaisuudessa.

Pitkän odottelun lisäksi julkaisu on yllättävä siinä, että tällä hetkellä Phantasy Star Online 2 näyttäisi ilmestyvän länteen nimenomaan vain Xbox Onelle, jolle peli ei ole ollut aiemmin ollenkaan saatavilla edes Japanissa. Microsoft on selvästi siis nähnyt vaivaa tehdäkseen länsijulkaisusta todellisuutta.

Eurooppalaisten kannalta lisäharmitusta lisää se, että toistaiseksi diili koskee vain Pohjois-Amerikkaa. Segan eurooppalaisosaston mukaan sillä ei ole tällä hetkellä mitään julkistettavaa, mutta se ymmärtää pelaajien turhautumisen ja lupaa kertoa uutisia heti, kun sillä on sellaisia jaettavana.

Alkujaan Phantasy Star Online 2 on ollut kotoisin pc:ltä, mistä on levinnyt Japanissa myös Vitalle, PlayStation 4:lle ja Switchille. Oman mobiili-inkarnaationkin se on sittemmin synnyttänyt. Alkuvaiheessa Sega lupaili peliä vielä varovaisesti länteen, mutta kyseinen lupaus ei tuntunut koskaan kuitenkaan täyttyvän.

Lähde: Sega Europe (Twitter)

Lisää luettavaa