HBO:n hittisarja The Last of Us päätti ensimmäisen tuotantokautensa maanantaina 13. maaliskuuta. Se onnistui rikkomaan kaikenlaisia katsojaennätyksiä lähes joka viikko eikä ihmekään, että HBO Max on nyt julistanut sen Pohjoismaissa historiansa katsotuimmaksi sarjatapaukseksi.

Sarja löytyy suoratoistopalvelun historiallisten katsojatilastojen kärjestä Euroopassa – mukaan lukien Suomessa – sekä Latinalaisessa Amerikassa.

The Last of Usin finaalijakson pariin suuntasi huikeat 8,2 miljoonaa katsojaa. Määrä on korkein kaikista kauden yhdeksästä jaksosta (ykkösjaksoa katsoi 4,7 miljoonan yleisö), mikä on jo itsessään hatunnoston arvoinen suoritus. Suosio on kuitenkin vielä merkityksellisempi, kun ottaa huomioon sen ilmestyneen päällekkäin koko viihdealan suurimman tapahtuman, Oscar-gaalan, kanssa.

The Last of Us on uusittu jo toiselle tuotantokaudelle, mutta sen tuotanto ei ole vielä pyörähtänyt laajemmin käyntiin. Ensimmäisen kauden kaikki yhdeksän jaksoa ovat katseltavissa HBO Max -suoratoistopalvelussa.

Alla sarjan traileri.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa