Huhu: Uudet Xbox-konsolit julkistetaan E3 2019 -tapahtumassa – julkaistaan jo ensi vuonna

Tuoreiden huhujen mukaan Microsoft julkistaa seuraavan sukupolven Xbox-konsolit E3-messuilla.

25.2.2019 13:55

Uudet huhut väittävät Microsoftin julkistavan virallisesti seuraavan sukupolven Xbox-konsolit kesällä järjestettävässä E3-tapahtumassa.

Ranskalaisen JeuxVideon saamien tietojen mukaan uudet konsolit ovat kantavat jo aiemmin vuotaneita koodinimiä Lockhart ja Anaconda. Ensiksi mainittu on kaksikon edullisempi malli, jossa ei ole lainkaan levyasemaa ja on suunnattu nimenomaan digitaaliseen pelaamiseen. Anaconda olisi puolestaan tehokkaampi malli, jonka hinnoittelu vastaisi Xbox One X:ää.

Speksien osalta sivu pystyi ainoastaan varmentamaan sen, että molemmissa konsoleissa on SSD-kiintolevy. Konsoleista vuoti aiemmin tammikuussa väitettyjä speksejä, mutta myös The Vergen toimittaja Tom Warren otti tuoreeseen huhuun kantaa, etteivät nämä speksit pidä kaikilta osin paikkaansa. 

Tammikuussa vuotaneiden tietojen mukaan molemmissa konsoleissa olisi sama kustomoitu 8-ytiminen suoritin sekä teran SSD-asema. Edullisemmassa Lockhartissa olisi 4+ teraflopsin AMD:n Navi-grafiikkaprosessori sekä 12 gigaa GDDR6-muistia, kun taas Anacondassa olisi vastaavasti 12+ teraflopsia ja 16 gigaa GDDR6-muistia.

JeuxVideon mukaan uudet konsolit julkaistaisiin loppuvuodesta 2020. Yksi julkaisupeleistä olisi Halo Infinite, joka ilmestyisi myös Xbox Onelle ja pc:lle. Ninja Theoryn uusi peli julkaistaisiin puolestaan alkuvuodesta 2020.

E3-julkistukselle sekä Halo Infinitelle julkaisupelinä antavat lisävahvistuksen Thurrottin Brad Sams, jonka mukaan Microsoft esittelee E3:ssa seuraavan sukupolven konsolinsa, Xbox Game Passiin tulevia muutoksia sekä uusia pelejä. Sams myös väittää, että Halo Infinitessä on entistä enemmän roolipelielementtejä ja että pelaajien päätökset vaikuttaisivat tarinan kulkuun.

Microsoft on kertonut työskentelevänsä jo uuden sukupolven konsoliarkkitehtuurin parissa, mutta yhtiö ei ole virallisesti julkistanut vielä seuraavia konsoleitaan.

Lähde: Gematsu

Lisää luettavaa