Huhu: BioWare on kaikkea muuta kuin luovuttanut Anthemin suhteen – mittavat ”Anthem 2.0” -suunnitelmat työn alla yhdessä uuden Mass Effect -pelin kanssa

BioWare ja EA haluavat tuoreiden huhujen mukaan vielä tuoda Anthemin takaisin elävien kirjoihin isoilla uudistuksilla.

16.11.2019 07:03

Alkuvuodesta ilmestynyt Anthem on ollut yksi tämän vuoden suurimmista pettymyksistä, eivätkä menneet kuukaudet ole maalanneet erityisen lupaavaa kuvaa pelin tulevaisuudesta. Kotaku-sivuston tuoreen raportin mukaan Electronic Arts ja BioWare eivät ole kuitenkaan luovuttaneet Anthemin suhteen, vaan suunnitelmissa olisi parhaillaan elvyttää peli laajamittaisella uusiotyöllä.

Kotakun sisäpiirilähteiden mukaan hankkeeseen on viitattu niin nimillä ”Anthem Next” kuin ”Anthem 2.0”, ja sen parissa työskentelee laaja kattaus ihmisiä niin yhtiön Edmontonin kuin Austinin studioissa. Silmäilyssä kehittäjillä ovat varsinkin monet perusasiat, kuten varusteiden toiminta, pelimaailman rakenne, hahmonkehitys, vaikeustaso, sosiaaliset elementit sekä tapa, jolla peli käsittelisi tehtäviään.

Vielä tällä hetkellä työ on ilmeisesti hyvin kokeilupohjaista, eikä esimerkiksi tapaa, jolla uudistukset esiteltäisiin pelaajille, ole lyöty vielä lukkoon. Puhe on ollut niin yhdestä kerralla tapahtuvasta suuresta muutospäivityksestä kuin hajanaisemmin tapahtuvista implementoinneista. Mallia Anthem voisi ottaa tällä saralla siis esimerkiksi No Man’s Skysta, joka on vähitellen onnistunut kääntämään kritiikkiä keränneen julkaisun huomattavasti positiivisempaan suuntaan. Ilmaan on heitelty kuitenkin myös mahdollisuutta uuden pelin julkaisemisesta ja sen tarjoamisesta Anthem-konkareille alennushintaan.

Electronic Arts ei ole kommentoinut huhuja. BioWare ilmaisi kuitenkin aiemmin syksyllä, että se olisi tekemässä jonkinlaista perusasioiden korjaamista peliin, joskaan minkäänlaisesta mittakaavasta ei tuolloin ollut puhetta.

Parhaillaan BioWaren tulevaisuudesta tiedetään varmuudella se, että uusi Dragon Age -peli on työn alla ja tulossa aikaisintaan vuonna 2022. Kotakun raportti antaa kuitenkin ymmärtää, että Anthemin uusimisen ohella myös uusi Mass Effect -peli olisi varhaisessa kehitysvaiheessa Edmontonissa. Projektia vetää huhun mukaan BioWarella Mass Effect 2:sta asti projektijohdon ja tuotantohommien parissa vaikuttanut Mike Gamble

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa