Hetki on koittanut: viisi vuotiaan The Stanley Parablen epätavanomainen saavutus on mahdollista saada ensimmäistä kertaa rehdisti

The Stanley Parablen yksi erikoisempia saavutuksia on vihdoin virallisesti saavutettavissa.

17.10.2018 21:10

Erikoislaatuinen seikkailupeli The Stanley Parable täytti keskiviikkona itsenäisessä muodossaan täydet viisi vuotta. Sen lisäksi, että kyseessä on jälleen yksi osoitus siitä, kuinka elämä kiitää vain armotta surullisten sielujemme ohitse, tarkoittaa se myös sitä, että pelistä lyötyvä Go outside -saavutus on ensimmäistä kertaa saavutettavissa virallisesti.

The Stanley Parable tuli aikoinaan tunnetuksi tavastaan leikitellä pelaajien odotusten kanssa, mikä näkyi aina sen saavutuksissa asti. Go outsiden tapauksessa peli kehoitti olemaan pelaamatta sitä kokonaiset viisi vuotta, mikä on ollut aiemmin saavutettavasti huijaamalla. Muita haasteita ovat olleet esimerkiksi Commitment, jonka ansaitsi pelaamalla peliä kokonaisen tiistain edestä.

Kokonaan oma erikoisuutensa on ollut tietysti lisäksi Unachiavable-saavutus, joka nimestään huolimatta ei ole ollut täysin saavuttamattomissa. Nykyisin monet toki huijaavat sen saamisessa muokkaamalla pelin config-tiedostoa, mutta pelin elämän varrella sen oikeat kriteerit ovat muuttuneet salaa usean eri päivityksen myötä aina sitä mukaan, kun joku luuli keksineensä sen salat. Laajemmin sen taustoista voi lukaista esimerkiksi tästä.

Lisää The Stanley Parablea voi muistella vaikkapa oheisella julkistustrailerilla. Peli perustui pari vuotta vanhempaan Half-Life 2 -modiin ja sen kehittäjät ovat sittemmin päätyneet tekemään esimerkiksi kehutun The Beginner’s GuidenDr. Langeskov, The Tiger, and The Terrible Cursed Emerald: A Whirwind Heistin ja VR-seikkailu Accountingin.

Lähde: Davey Wreden (Twitter)

Lisää luettavaa