Helvetti on irti kovempana kuin koskaan – tältä Doom Eternal näyttää toiminnassa

Doom Eternalista on paljastettu runsaasti toiminnallista pelikuvaa ja ensimmäiset yksityiskohdat.

12.8.2018 21:36

Bethesda ja id Software ovat paljastaneet ensimmäiset pätkät pelikuvaa Doom Eternalista. Paljastus tapahtui QuakeConin avajaistilaisuudessa, joka näytettiin suorana maailmalle verkkolähetyksen muodossa.

Vuoden 2016 Doom-räiskintää jatkava peli vie luvatusti taistelun demoneja vastaan nyt Maan päälle, jossa Helvetin voimat ovat ottaneet ylivallan. Doom Slayeria odottaakin Telluksella kaksi kertaa enemmän erilaisia vihollisia, joiden joukkoon mahtuu niin tuttuja ilmestyksiä kuin kokonaan uusia tuttavuuksia.

Toiminnaltaan jatko-osa on tuttua huttua edellispeliä pelanneille, mutta muutamin lisäyksin. Räiskittävät demonit tuhoutuvat nyt näkyvästi näiden ottaessa vahinkoa, aseistusta on monipuolistettu ja liikkuvuuttakin on paranneltu. Käyttöön saadaan esimerkiksi heittokoukku, minkä lisäksi pelimaailmasta löytyy enemmän kulkemista jouduttavia interaktiivisia yksityiskohtia.

Kokonaan uudenlainen moninpeliominaisuus on vahvistunut samalla Doom Eternaliin. Pelkän demoniräiskeen ohella pelaajat voivat jatkossa lähteä valloittamaan muiden pelaajien pelejä muuntumalla itse demoneiksi. Demonina riehumisen ei tarvitse olla myöskään yksinäistä puuhaa, vaan mukaan voi ottaa jopa kavereita.

Id lisäksi vannoo, että kiihkeän pelattavuuden ohella se on keskittynyt taas Doomin universumin rakentamiseen. Toiminnan taustalla ruksuttaa jälleen siis monilla yksityiskohdilla varustettu tarina.

Doom Eternal julkaistaan Xbox Onelle, PlayStation 4:lle, Switchille ja pc:lle. Ohessa sekä kaksi pelikuvapoimintaa Doom Eternalin QuakeCon-esittelystä että myös koko esityksen arkistoitu versio.

Lisää luettavaa