GTA-kehittäjän uutuushankinta ja PS5:n käyttöliittymäpaljastus – tässä viikon suurimmat uutiset

Uutisia, kommentteja ja hirviönmetsästysleffoja viikolta 42.

19.10.2020 12:21

Päättyneellä viikolla todistettiin taas muutamia välähdyksiä uudesta sukupolvesta sekä valmistauduttiin yhä myös Cyberpunk 2077:n vääjäämättömään julkaisuun. Tuore hittipeli Genshin Impact puhutti sekin niin kuin teki myös se hieman erikoisempi lentosimulaattoripeli Airplane Mode. Rockstar Games on myös kasvattanut kokoaan.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Tässä se viimein on – Sony esitteli PlayStation 5:n käyttöliittymän

Sony on vihdoin ja viimein esitellyt, miltä PlayStation 5 näyttää käyttöliittymänsä osalta. Tuoreella videolla paneudutaan muutamiin käyttöliittymän erikoisominaisuuksien, joiden keskiössä toimii niin sanottu Control Center -osio.

Lue koko uutinen

Tosi hyvä fiilis jäi. -Rokkijani

Mutta ehken silti eniten kiinnostaa tuo, että saisit aina peleihin erikseen valikon kautta erilaisia oppaita ja vinkkejä. Olisi kova juttu jos käyttö olisi sujuvaa ja niiden sisältö asiallista. -Kukkomestari


Microsoft vahvisti Xbox Series X:n ja S:n julkaisupelit – reilut 30 optimoitua nimikettä tarjolla

Microsoft on vahvistanut listan 31 pelistä, jotka ovat saatavilla Xbox Series X- ja S-konsoleille niiden julkaisupäivänä 10. marraskuuta. Lista koostuu nimenomaan peleistä, joista julkaistaan varta vasten Xbox Series -konsoleille optimoidut versiot. Taaksepäin yhteensopivuuden kautta toimivia pelejä siinä ei siis huomioida.

Lue koko uutinen

Olin vielä alkuvuodesta vahvasti sitä mieltä, että Xboxilla tulisi todennäköisesti olevaan kovemmat julkkaripelit, mutta pitkällä juoksulla PS5 veisi pelirintamalla. Halo Infiniten ja Bethesdan oston jälkeen tämä näyttäisi kääntyneen päälaelleen 🙂 Ei sillä, että julkkaripeleillä niin suurta merkitystä olisi, ja että tässä vaiheessa voisi tietää, mitä tulee tapahtumaan seuraavan viiden vuoden aikana. -Almasy


Ajoneuvoja ja tulevaisuuden tyylejä – Cyberpunk 2077 loistaa taas uusilla videoilla

Uusi satsi Cyberpunk 2077 -aiheisia videoita on löytänyt tiensä julkisuuteen kehittäjä CD Projekt REDin tuoreella Night City Wire -lähetyksellä. Isosti uudella videomateriaalilla esille nousevat tällä kertaa pelin ajoneuvot, joita on tarjolla aina autoista kaksipyöräisiin asti.

Lue koko uutinen

Aika siistiä että Porsche on lähtenyt mukaan, sillä Cyberpunk 2020:ssa Johnny omisti sellaisen. Muutenkin ajettavuus näyttää hauskalta ja kulkuneuvot mielenkiintoisilta. -Vaapukkamehuw

Hienoin auto on nimeltään Aerondight. Heh. -Refloni


Uusi realistinen lentosimulaattori Airplane Mode haastaa Microsoft Flight Simulatorin tarkkuudessa

Bacronym Games on julkaissut tällä viikolla studion uuden lentosimulaattori Airplane Moden, jonka lähin inspiraatio on taikurikaksikko Penn & Tellerin pahamaineinen Desert Bus. Ohjaamon sijaan pelissä istutaan turistiluokassa reaaliajassa joko kuusi tuntia kestävän JFK-Reykjavik-lennon tai kaksi ja puolituntisen JFK-Halifax-lennon ajan.

Lue koko uutinen


Jatkuuko pelielokuvien kirous? Tältä näyttää Resident Evil -tekijöiden Monster Hunter trailerilla

Lähestyvän Monster Hunter -elokuvan ensimmäinen kunnollisempi traileri on saapunut. Capcomin menestyssarjaan pohjautuvasta elokuvasta saadaankin aina vain enemmän näytille sen kovin tutuilta näyttäviä hirviöitä, mutta onpa esillä runsaasti myös elokuvan tekijöiden ottamia vapauksia.

Lue koko uutinen

Premissi on pöhkö, trailerissa välittyy pöhkö meininki, mut kyllähän tuo siitä huolimatta hyvälle näyttää. Veikkaan lopputuloksena keskimääräistä RE-leffaa parempaa kokemusta. -Anazooni

Ilmeisesti Andersonin on jostain syystä laitettava aina oma vaimonsa näiden lisenssi leffojen pääosaan. -partajeesus


Kiinalaishitti Genshin Impact on noussut jättimenestykseksi – uusi pelialue luvassa jo loppuvuodesta

Kiinalaisstudio Mihoyon ilmainen toimintaroolipeli Genshin Impact on tuottanut alle kahdessa viikossa yli 100 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Pelialan analyytikko Daniel Ahmadin mukaan kyseessä on kiinalaisten kehittäjien menestynein alkuperäispelin julkaisu koskaan.

Lue koko uutinen

Tämä vuoden yllättäjä itselle. -Kalastajamies

Mieluummin otan räikeän BotW kloonin kuin taas uuden Call of Dutyn tai Forzan. Harmi vain että tässä tapauksessa lupaava peli on menty pilaamaan mikromaksuilla ja uhkapelimekaniikoilla… -Samirai


Rockstar Games kasvattaa kokoaan – Crackdown-kehittäjä liittyy osaksi GTA-pelitaloa

Grand Theft Auto– ja Red Dead Redemption -kehittäjä Rockstar Games on kaikessa hiljaisuudessaan laajentunut uudella studiolla. Lisäys on tapahtunut skotlantilaisen Ruffian Gamesin muodossa, joka tunnetaan parhaiten Crackdown 2:n tekijänä ja esimerkiksi Halo: The Master Chief Collectionin tukistudiona.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – suomalainen Noita loitsii ja uusi NHL-pelikausi alkaa

Uusi viikko ja näin siis myös uudet pelit odottivat pelaajia lokakuun siirryttyä kohti puoliväliä. Tällä kertaa tarjolle saatiin muun muassa suomalaisen Noita-seikkailun täysversio, EA Sportsin NHL-sarjan uusin osa, ehostettua Age of Empires III:a ja kokkailusarja Cook, Serve, Deliciousin uusin osa. Mario Kart palasi sekin erikoislaatuisella Mario Kart Live -kokemuksella.

Lue koko uutinen

Foregone,shadow gang ja tietysti rise of toyota legends! -Kuros

Kyllähän täältä muutama mielenkiintoinen nimike löytyy. Onechanbara Origin hiippaili ihan yllättäen näkövinkkeliin, lisätäänpä wishlistille. Prinny 1•2: Exploded and Reloaded menee Switchin watchlistille ja Postal Redux menee ostoon, hieno nähdä Running with Scissors:in voivan tehdä pelejä konsoleillekin. -Brutal1ty


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa