Grand Theft Auto V päivättiin PS5:lle ja Xbox Seriesille – GTA 6 varmistui samalla

Uuden sukupolven julkaisua oltiin aluksi kaavailtu ensi vuodelle.

4.2.2022 16:47

Grand Theft Auto V suuntaa PlayStation 5:lle ja Xbox Seriesille maaliskuun 15. päivä, Rockstar Games on vahvistanut.

Julkaisun myötä uusille alustoille kääntyvät tietenkin sekä Grand Theft Auto V:n yksinpelipuoli että sen moninpeliosuus Grand Theft Auto Online. Mikäli pelkkä Grand Theft Auto Online -puoli sattuu kiinnostamaan, saadaan siitä saataville oma itsenäinen myyntiversionsa.

Ensimmäisen kolmen kuukauden ajan PlayStation Plus -jäsenet voivat napata GTA Onlinen itsenäisen PS5-version veloituksetta.

Uudemmilla alustoilla Grand Theft Auto V:n luvataan hyötyvän tietenkin hajanaisista teknisistä parannuksista, kuten säteenseurannasta, tarkemmista tekstuureista, nopeammista lataustauoista ja paremmasta piirtoetäisyydestä. Tallennuksensa voi myös siirtää vanhemmasta versiosta uudempaan.

Uuden sukupolven julkaisun oli alkujaan määrä tapahtua jo viime vuonna. Viime hetken lykkäys siirsi ilmestymisen lopulta kuitenkin lähemmäksi kevättä.

Yllättävämpänä asiana Rockstar Games on samalla vahvistanut, että Grand Theft Auto -sarjan seuraavan osan aktiivinen kehitys on parhaillaan ”hyvässä vauhdissa”. Minkäänlaista lisätietoja tai virallista nimeä asian sen suhteen ei ole julkistettu. Kyseessä on käytännössä kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Rockstar on varmistanut uuden sarjan osan olevan tulossa.

GTAV:n ennennäkemättömän pitkäikäisyyden myötä tiedostamme, että monet teistä ovat kyselleet meiltä seuraavasta Grand Theft Auto -sarjan osasta. Jokaisen uuden projektimme kohdalla tavoitteenamme on edetä pidemmälle kuin mitä olemme aiemmin tarjonneet. Olemmekin iloisia voidessamme varmistaa, että seuraavan Grand Theft Auto -sarjan osan aktiivinen kehitys on hyvässä vauhdissa. Odotamme innolla voidessamme jakaa lisätietoja heti kun olemme valmiita, Rockstarin tiedotteessa kerrotaan.

Lähde: Rockstar Games

Lisää luettavaa