Ghost of Tsushima -ohjaaja kertoo: elokuva hyödyntää menestyksekkäiden John Wick -rymistelyjen teknologisia saavutuksia

Ohjaajalla on mukava työputki päällä.

26.3.2023 20:00

Suositut ja toinen toistaan menestyneemmät John Wick -elokuvat ovat opettaneet ohjaaja Chad Stahelskille paljon. Hän aikookin tuoreen haastattelun mukaan hyödyntää toimintajännärien parista saamiaan tietotaitoja myös seuraavassa projektissaan, Ghost of Tsushima -elokuvassa.

Tärkeimmät näistä opeista liittyvät teknologiaan ja voimakkaan värimaailman luomiseen. Hän uskoo John Wickien parissa saavuttamistaan uusista elokuvanteon ulottuvuuksista – esimerkiksi DI-väriteknologian sekä Alexa-kameroiden käytöstä – olevan paljon apua siihen, että Ghost of Tsushima saa ansaitsemansa uusintaversioinnin.

Stahelski kertoo hyödyntäneensä tuoretta teknologiaa John Wickeissä yhdistelemään digitaalisia kuvia oikean maailman lokaatioissa kuvattuihin materiaaleihin, jolloin värit saadaan tavallista intensiivisemmin näkyviin lopputuloksessa.

Kirkkaan värimaailman lisäksi on myös mahdollista, että Stahelski ottaa pelissä nähdyn Kurosawa-tilan osaksi elokuvaansa. Legendaarista japanilaista ohjaajaa Akira Kurosawaa kunnioittavassa erityistilassa pelaajat pääsevät kokemaan päähenkilö Jin Sakain matkan rakeisen mustavalkofiltterin läpi.

”[Kurosawa-tilasta] on toden totta puhuttu”, Stahelski vihjaa. 

Ghost of Tsusihma julkaistiin alun perin PlayStation 4 -konsolille kesällä 2020 ja kesällä 2021 se päivittyi myös PlayStation 5 -muotoon. Sen elokuva-adaptaatio on yksi Sony Picturesin viidesta ensimmäisestä tuotannosta Unchartedin, Gran Turismon, Days Gonen ja Gravity Rushin ohella.

Alla alkuperäispelin traileri.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa