Final Fantasy XIV palaa myyntiin kuukauden poissaolon jälkeen

Edistysaskelia datakeskusten suhteen tulossa myös tänä vuonna.

14.1.2022 15:30

Suuren suosionsa johdosta joulukuussa myynnistä poistettu Final Fantasy XIV on tarkoitus tuoda taas normaalisti saataville 25. tammikuuta.

Square Enix poisti massiiviroolipelinsä uusien pelaajien ulottuvilta, kun sen tuore Endwalker-laajennus aiheutti palvelimet totaalisesti ruuhkauttaneen pelaajavyöryn. Poistoon laitettiin niin Final Fantasy XIV:n Starter Edition– kuin Complete Edition -versiot, minkä ohella pelin ilmaisen kokeiluversion käyttöä rajattiin.

Normaali myynti jatkuu toki sillä edellytyksellä, ettei ruuhkautuminen ole enää kuun lopulla ongelma. Square Enix jatkaa toki muutoinkin toimia pelaajapopulaation hallitsemiseksi avaamalla 25. päivä myös uuden datakeskuksen Oseaniaan.

Kesällä Japani on sekin saamassa oman uuden datakeskuksensa, ja myös Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ryhdytään kaksivaiheiseen palvelinlaajennustyöhön heinä-elokuusta alkaen. Laajennustyöt oli suunniteltu alkujaan aiemmalle ajankohdalle, mutta maailmanlaajuinen komponenttipula on hidastanut prosessia. Mahdollisuus datakeskuksen sisäisten eri maailmojen vierailuun on sekin vielä työn alla, mutta myös sen julkaisua on lykätty tuonnemmaksi.

Lähde: Lodestone

Lisää luettavaa