Final Fantasy XIV ei häädä pelaajia virtuaalikodeista koronaviruspandemian aikana

Final Fantasy XIV:ta virtuaalikodeista ei häätöjä ole tulossa.

28.3.2020 15:31

Final Fantasy XIV:ta kehittäjät ilmoittivat blogipostauksen muodossa, että pelaajia ei häädetä näiden pelimaailman kiinteistöistään koronaviruspandemian aikana. Kehitystiimi perusteli päätöstä viruksen vaikutuksilla ihmisten taloudellisiin tilanteisiin. 

Final Fantasy XIV -pelaajat voivat rakentaa itselleen tai killalleen talon ostamalla tyhjän tontin. Talot voivat pitää sisällään muun muassa chocobotalleja, kauppiaita ja varastohuoneita. Talon hankkiminen ja kunnollinen varustaminen on pelin sisällä varsin kallis operaatio, ja lisäksi talossa on käytävä ainakin kerran kuukaudessa. Jos talo on tyhjillään 30 päivää, alkaa 15 päivän jakso, jonka päätteeksi talo tuhotaan ja tontti pistetään uudelleen myyntiin. 

Square Enixin tekemän sääntömuutoksen myötä ne pelaajat, jotka ovat syystä tai toisesta estyneitä vierailemaan talossaan pandemian aikana voivat olla huolehtimatta talostaan ja tontistaan. Mikäli oma kiinteistö on jo romutusuhan alaisena, voi laskurin automaattiseen tuhoamiseen pysäyttää vierailemalla valmiissa rakennuksessa tai rakentamalla uuden tyhjälle tontille, joka on menossa uudelleen myyntiin. Tämä ei kuitenkaan nollaa laskuria, eli pelaajien on käytävä taloissaan uudelleen myös häätöuhan palattua, mikäli haluavat pitää ne pysyvästi. 

Square Enix kertoo tiedotteessaan tarkkailevansa tilannetta tulevien päivien aikana ja kertovansa pelaajille milloin häädöt ja romutukset jatkuvat, kunhan päätös päivämäärästä on tehty. 

Lähde: Final Fantasy XIV

Lisää luettavaa