Fallout 4 saapuu jo marraskuussa – valmistaudu ilmaisella Fallout Shelter -pelillä

Bethesda on esitellyt laajemmin Fallout 4:ää ja tarjoillut samalla pelille myös julkaisupäivän.

15.6.2015 15:39

Fallout 4 julkaistaan niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle kuin myös pc:lle 10. marraskuuta, peliä työstävä Bethesda on vahvistanut.

Julkaisupäivä paljastui Bethesdan maanantaiaamuna järjestämän E3-lehdistötilaisuuden yhteydessä. Osana kyseistä tilaisuutta Bethesda esitteli myös kokonaisen joukon uutta pelikuvaa luomuksestaan paljastaen muun muassa sekä pelin uuden hahmoeditorin että myös aiempaa monipuolisemmat mahdollisuudet muokata pelihahmon varustusta.

Merkittävänä täysin uutena ominaisuutena esiin on lisäksi noussut mahdollisuus rakentaa tällä kertaa omia asutuksiaan tietyille pelimaailman alueille. Asutusten rakentaminen kattaa niin erilaisten talojen pystyttämisen kuin varustamisenkin, ja jopa niiden puolustusjärjestelmät on usein syytä pitää kuosissa. Ajoittain pelaajien luomukset voivat nimittäin päätyä hyökkäysten kohteeksi.

Uusi pelikuva vahvistaa myös Fallout 3:sta tutun V.A.T.S.-järjestelmän palaavan mahdollistaen jälleen toiminnan ajoittaisen hidastamisen ja tavanomaista yksityiskohtaisempien hyökkäyksien tekemisen. Tälläkään kertaa pelaajien ei tarvitse myöskään taivaltaa maailmanlopun jälkeisessä Amerikassa yksin, sillä ainakin uskollisen koirahahmon voi saada taas kerran rinnalleen ja nyt vieläpä erilaisten simppelien komentomahdollisuuksien kera.

Hieman yllättäen Bethesda paljasti Fallout 4:n esittelyn yhteydessä myös ilmaisen Fallout Shelter -pelin, joka on jo kirjoitushetkellä iOS:lle saatava oman turvaholvin hallinnointiin keskittyvä simulaatiokokemus. Lähitulevaisuudessa se on tarkoitus myös tuoda vielä Android-laitteillekin.

Shelter ei ollut myöskään ainut Bethesdalla kehitteillä oleva Fallout-aiheinen mobiilisovellus. Fallout 4:n saapuessa kännykkäänsä pääsee lataamaan nimittäin oman Pip-Boy-käyttöliittymän, jolla on mahdollista hallinnoida pelihahmonsa varusteita ja kykyjä kosketusnäytöllä. Tähän liittyen Fallout 4:stä tullaankin sen saapumisen yhteydessä myymään erikoisversiopakettia, jonka mukana pelaajille toimitetaan fyysinen Pip-Boy-ranneke, johon oman puhelimensa voi halutessaan asettaa.

Lisää luettavaa