Facebook-tilin poistaminen hävittää ostetut Oculus-pelit

Oculus- ja Facebook-tilien yhdistyminen aiheuttaa harmaita hiuksia pelaajille.

25.10.2020 10:16

Oculus-virtuaalitodellisuusvisiirien Facebook-kytkös on tuoreeltaan aiheuttanut ongelmia pelaajille.

Oculusin omistava Facebook ilmoitti äskettäin päättävänsä tuen vanhoille Oculus-tileille ja edellyttävänsä Oculus-käyttäjiltä jatkossa Facebook-tiliä virtuaalitodellisuuslaitteiden käyttämiseen. Oculus Quest 2 -visiirin julkaisun myötä käyttöön otettu muutos ei ole kuitenkaan ollut ihan ongelmaton Oculus-käyttäjien kannalta. Aikaisemmin tässä kuussa useat Oculus Quest 2 -käyttäjät kertoivat, etteivät ole kyenneet ottamaan laitteistoaan käyttöön lainkaan Facebookin jäädytettyä heidän tilinsä rekisteröitymisen yhteydessä.

Rekisteröitymisongelmien ohella myös Facebook-tiliin liittyvät säännöt on havaittu ongelmalliseksi käyttäjien kannalta. Facebookin käyttöehtojen mukaan Facebook-tilin sulkeminen poistaa kaikki Oculusiin liittyvät tiedot, mukaan lukien ostetut pelit ja saavutukset. Myös käyttäjätilin deaktivointi estää käyttämästä Oculus-tuotteita, vaikka sisältöä ei menetäkään tuolloin lopullisesti.

Facebookin mukaan säännöt eivät koske alkuperäisen Questin, Riftin tai Rift 2:n käyttäjiä, jotka eivät ole vielä linkittäneet Oculus-tilejään. Oculus-tilien tuki päättyy kuitenkin vuonna 2023, joten Oculus-pelaajien on linkitettävä laitteensa Facebookiin joka tapauksessa muutaman vuoden sisällä.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa