Electronic Arts uskoo naisten potentiaaliin: ”Gamergate sai meidät ajattelemaan”

Electronic Arts -pomo Peter Moore tahtoo olla osa uutta, tasa-arvoisempaa sukupolvea.

5.9.2015 11:00

Jos Electronic Arts -pomo Peter Moorea on uskominen, on tasa-arvo pelialalla yhtiölle sydämen asia.

Electronic Arts on jo vuosia panostanut palkkalistojensa piristämiseen pelialan vähemmistöillä, eikä suotta. Mooren Fortune-lehdelle antaman tuoreen haastattelun mukaan yhtiölle on äärimmäisen tärkeää olla alan tasa-arvoisimpien tekijöiden eturintamalla, mistä kielivät monia julkaisijan suurimpia nimikkeitä luotsaavat naisjohtajat ja -tuottajat The Sims 4:n Rachel Franklinista Star Wars Battlefrontin Sigurlina Ingvarsdottiriin.

– Monimuotoisuus on aina mielessämme, kun teemme palkkauspäätöksiä. Emme voi palkata pelkästään valkoisia miehiä. Mielestäni EA:n johtajien palkkaus on keskittynyt viime vuosina vahvemmin moninaisuuteen ympäri maailman, Moore selittää haastattelussa.

Pelialalla vuodesta 1999 työskennellyt Moore tiedostaa alan naiskannan olleen tasaisessa kasvussa jo vuosikymmeniä, mutta miehen mukaan erityisesti menneen vuoden tapahtumat ja asian tiimoilta käyty kiivas keskustelu ovat vaikuttaneet yhtiön asennoitumiseen. Gamergate-naiskohun pöly on laskeutunut jo kuukausia sitten, mutta sen vaikutuksia ei ole unohdettu edes Electronic Artsilla.

– Gamergate sai meidät kaikki kiinnittämään huomiota asiaan. Jos sillä voi sanoa olevan hyviä puolia, mielestäni se on saanut meidät harkitsemaan tekemisiämme, Moore pohtii.

Yhtiönsä sisäisen kulttuurin uudistamisen ohella EA pyrkii myös tekemään peleistään helpommin lähestyttäviä naisille ja tytöille. Tuorein esimerkki kampanjasta on naispelaajien tämänvuotinen debyytti FIFA-jalkapallopelisarjassa. Vain viisitoista prosenttia pelin tämänhetkisestä yleisöstä on naisia, mutta Moore uskoo lukujen lähtevän tänä vuonna kasvuun.

– Ennen personifioimme peleissä sitä, miltä naisten tulisi mielestämme näyttää, mutta nyt he ovat itse mukana pelien tekemisessä. Electronic Artsilla he valvovat menestyvimpiä sarjojamme ja johtavat satoja miehiä, Moore tiivistää.

Lähde: Fortune, PC Gamer

Lisää luettavaa